Ruim 10% van alle BTC is verplaatst sinds Bitcoin markt boven $1.000 miljard staat

Meer dan 10% van alle bitcoin die in omloop is, is verplaatst sinds de marktkapitalisatie van Bitcoin boven de $1.000 miljard staat. Het laat zien dat er veel steun is voor de huidige prijslevels: men verplaatst bitcoin wel, maar heeft schijnbaar geen reden gezien om de sats te dumpen.

On-chain analyse

Deze statistiek komt uit het ‘Week on Chain’-rapport van Glassnode. De markt is inmiddels een geruime week groter dan $1.000 miljard, ook wel eens uitgesproken als $1 biljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als je deze biljoen deelt door het aantal bitcoin dat in omloop is, namelijk 18,67 miljoen BTC, krijg je de prijs die nodig is om deze marktkapitalisatie te krijgen: $53.548.

De koers staat al sinds 26 maart boven dit niveau. Volgens het rapport is dit een goed teken: er wordt veel bitcoin verstuurd, maar de prijs blijft nagenoeg hetzelfde.

“Dit is een sterke blijk van vertrouwen voor Bitcoin activaklasse in z’n geheel.”

Glassnode merkt ook op dat 1,98 miljoen BTC is verplaatst, afgaande op de on-chain analyse. Dit staat gelijk aan 10,6% van de circulating supply.

Veel steun huidige prijs

Het is opmerkelijk: als je deze data plot in een grafiek, zie je iets bijzonders. Het is namelijk pas voor het eerst sinds de prijs op de $11.000 stond, dat er on-chain dermate veel steun lijkt te zijn.

Ruim 10% van alle BTC is verplaatst sinds Bitcoin markt boven $1.000 miljard staat

Glassnode gebruikt de indicator genaamd UTXO Realized Price Distribution (URPD) om deze bewegingen te analyseren.

Ze noemen ook dat de miners aan het accumuleren zijn. Dit is ook een goed teken: als hodlers niet verkopen, en de miners ook niet, waar moeten kopers dan hun bitcoin vandaan halen? Dan treedt de oeroude economische wet op: als er meer vraag is dan aanbod, stijgt de prijs.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
on-chain