Ruim $170 miljard aan stablecoins op bitcoinmarkt

Het volume aan stablecoins blijft groeien op de bitcoinmarkt. Uit cijfers van The Block blijkt dat er momenteel 173 miljard dollar aan stablecoin vermogen de markt is.

Stablecoins zijn voor handelaren handig omdat de transacties via de blockchain verlopen en niet via het bancaire stelsel. Daardoor kun je handig in - en uit de markt stappen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bovendien zijn er steeds meer platformen waar je juist rente krijgt op je Tether USDT en USDC. Die laatste stablecoin heeft de afgelopen paar jaar behoorlijk wat marktaandeel afgesnoept van USDT.

Er is momenteel 45,9 miljard dollar aan USDC op de markt en 78,1 miljard dollar aan USDT.

Ondanks dat er meer volume aan USDC is toegenomen, wil dat niet zeggen dat het gebruik ook is toegenomen.

Sterker, uit cijfers van Glassnode blijkt een recente afname gekeken naar verschuivingen (transfers) on-chain.

De bitcoin prijs in euro:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...