Ruim 20.000 aanmeldingen voor zomerschool over bitcoin

Het Summer of Bitcoin-programma heeft een enorme belangstelling getrokken. Naar verluidt hadden meer dan 20.000 ontwikkelaars zich ingeschreven met het idee om over bitcoin te leren.

Bitcoin curriculum

Summer of Bitcoin is een initiatief van Adam Jonas en Caralie. Met dit programma leren ontwikkelaars over bitcoin, werken ze aan projecten en krijgen ze de kans om een carrière in de industrie te beginnen. In een persbericht delen ze het volgende:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"We zijn blij om mee te delen dat we 29 open-source bitcoin projecten, met 60 open-source ontwikkelaars, designers als mentors, studenten hebben geselecteerd voor het Summer of Bitcoin 2022-programma."

In totaal dienden 20.317 'studenten' een aanvraag in met de hoop om onderdeel te worden van het leertraject. Uiteindelijk zijn er 83 studenten uit 15 landen geselecteerd. De ruim 20.000 aanmeldingen waren afkomstig uit 51 landen.

Slechts 0,40% van de aanvragen mag zich middels de seminars op bitcoin storten. De interesse is enorm, maar de manieren om aan deze vraag te voldoen is nog erg lastig.

Projecten

De ontwikkelaars gaan aan allerlei projecten werken. Op de website is een greep van de to-do's terug te vinden; van lnd tot bitcoind en van de ldk tot Utreexo. Alle studenten ontvangen een bijdrage van $3.000 in bitcoin als ze hun projecten succesvol afronden.

De meeste toegelaten studenten zijn afkomstig uit India. De 'school' start volgende week en loopt tot 15 augustus.

De hoofsponsor van de zomerschool zijn Spiral en Coinbase. Ook Ledger, NYDIG en de Human Rights Foundation hebben een steentje bijgedragen.

Ontwikkelaars kunnen ook terecht bij Chaincode Labs voor een curriculum. Ontwikkelaar Josie vertelde in Bitcoin Focus al eens over zijn ervaringen, hoe hij full-time bitcoin developer is geworden en waar hij zich elke dag mee bezig houdt als Bitcoin Core contributor.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws