Ruim 75.000 Bitcoin verstuurd naar anonieme wallets na prijscorrectie

On-chain analyseplatform Whale Alert heeft in een serie van tweets kenbaar gemaakt dat een aantal anonieme bitcoin wallets binnen enkele uren voor 3,9 miljard dollar aan bitcoin hebben verplaatst.

Ondertussen heeft bitcoin het zwaar en bleek het niveau van 51.000 dollar voorlopig in ieder geval even niet houdbaar. Op het moment van schrijven handelen we daar ongeveer 5 procent onder met een koers van rond de 49.000 dollar.

Whales verplaatsen 75.615 bitcoin

Over de afgelopen 18 uur zijn er met een totaal van 6 transacties meer dan 75.000 bitcoin verplaatst. Goed voor een waarde van 3,9 miljard dollar. Het gaat om wallets die bij Whale Alert in ieder geval onbekend zijn, waardoor ze als anonieme wallets worden gekwalificeerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om drie transacties van 15.047 bitcoin en drie transacties van 10.158 bitcoin. Waardoor het er in ieder geval op lijkt dat het om dezelfde entiteit gaat die ervoor kiest om zijn of haar bitcoin te verplaatsen.

De enorme transacties, die mogelijk zorgwekkend zijn, laten meteen ook de kracht van bitcoin zien. Om het bedrag van ongeveer 3,9 miljard dollar te verplaatsen was om en nabij de 70 dollarcent aan transactiekosten per transactie nodig. Probeer dat maar eens met goud of fiatgeld voor elkaar te krijgen.

Bitcoin dondert weer onder de $50.000

Nadat we er gisteren nog in slaagden om de 52.000 dollar aan te tikken is het vandaag weer foute boel voor bitcoin. Met een koersval van 5,47 procent handelen we op het moment van schrijven weer rond de 49.000 dollar. Waarmee de korte opleving weer voorbij lijkt.

Experts hebben het idee dat dit komt door liquidaties op de futures markt, die er vaker voor zorgen dat grote handelaren hun bitcoin moeten verkopen om erger te voorkomen. De afgelopen 24 uur zijn er volgens Glassnode voor bijna 300 miljoen dollar aan liquidaties voltrokken op de markt.

Waarbij de posities van meer dan 100.000 handelaren zijn gesloten. De zogenaamde kerstrally lijkt daarmee definitief voorbij. Een koersval die de Nederlandse belastingbetaler niet eens zo slecht hoeft uit te komen. Gezien de Belastingdienst je aanslag berekent op basis van de peildatum van 1 januari.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....