Bullish voor bitcoin? $568 miljoen aan Tether in korte tijd op de markt

bitcoin BTC

In korte tijd is er veel Tether (USDT) op de beurzen gekomen. In slechts één week is $568 miljoen aan USDT op de bitcoinmarkt gekomen. Is dit bullish voor de koers?

Veel Tether in korte tijd erbij

De gemiddelde verandering over zeven dagen in USDT-saldi bereikte $568 miljoen, en dat is de hoogste verandering van het afgelopen jaar. Sinds februari is deze metric stijgende, dus er is steeds meer USDT beschikbaar bij de exchanges. Dat is normaliter een bullish signaal op de markt, omdat de stablecoin is te gebruiken om bitcoin en crypto te gebruiken.

Anderzijds kan het betekenen dat beleggers de stablecoin gaan verkopen. Gezien de huidige marktschommelingen is het waarschijnlijk dat handelaren hun USDT vasthouden. Ze wachten namelijk op de volgende beweging van de bitcoin koers.

De afgelopen week is de bitcoin markt hersteld, de prijs kaatste terug naar $65.000 na een daling onder $60.000. Ook is er een lichte stijging van BTC-saldi op beurzen, en dat wijst op een stijging in verkoopactiviteiten, met een gemiddelde dagelijkse toename van meer dan 6.000 BTC.

Voor Ethereum (ETH), ondanks een recente daling in de verandering van saldo, blijft de algemene trend positief. Het saldo neemt nog steeds dagelijks toe met meer dan 40.000 ETH. Dit wijst erop dat beleggers hun ether vasthouden op beurzen.

Lees meer over:
tetherusdt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...