Rusland komt dichter bij het legaliseren van industriële cryptomining

2087 totale weergaven

Moskou staat op het punt om de ontluikende industriële cryptomining bouwsector te legaliseren, na aanhoudende lobby door enkele van de grootste Bitcoin (BTC) miners van Rusland.

Regelgeving voor cryptomining

Het ministerie van Financiën van het land heeft aangegeven bereid te zijn om een wetsontwerp goed te keuren dat mining officieel zou erkennen als een vorm van ondernemerschap. Als de Doema het wetsvoorstel goedkeurt, zullen miners belasting moeten betalen over hun inkomsten en waarschijnlijk een hogere energierekening.

Ondanks deze kosten verwelkomen veel Russische industriële miners de stap, omdat ze al lang proberen om hun industrie uit de “grijze” sector te halen.

Momenteel heeft crypto geen wettelijke status in Rusland, met bestaande wetten die alleen het gebruik van crypto als betaalmiddel verbieden. Ondanks de snelle groei van Bitcoin– en altcoin-miningbedrijven in de afgelopen jaren, opereren deze bedrijven in een juridisch grijs gebied en functioneren ze als pseudo-ondernemingen.

Classificatie van economische activiteit

Het wetsvoorstel neemt “het delven van cryptoactiva” op in de All-Russian Classifier of Economic Activities (OKVED), een lijst die wordt bijgehouden door het Ministerie van Industrie. Het ministerie van Financiën is niet tegen het verlenen van OKVED-erkenning aan miners.

Osman Kabaloev, adjunct-directeur van de afdeling financieel beleid van het ministerie, meldde dat het ministerie van Energie overweegt of er een nieuwe OKVED-code voor miningbedrijven moet worden gecreëerd of dat ze aan een bestaande categorie moeten worden toegevoegd.

Groei van de sector

De Centrale Bank heeft de groeiende omvang en economische macht van de industriële mining sector erkend. Als de bank en pro-zakelijke regeringsfunctionarissen een compromis bereiken, zouden industriële miningbouwers eindelijk de duidelijkheid in de regelgeving kunnen krijgen waar ze al jaren naar op zoek zijn.

Sommige analisten denken dat investeerders wachten op de beslissing van Moskou voordat ze zich achter Russische miningbedrijven scharen. De sector is snel gegroeid dankzij de lage energiekosten en het gunstige klimaat. Sommige leiders beweren dat de sector nu op de tweede plaats komt na de Verenigde Staten.

Het wetsvoorstel zal naar verwachting ook een wettelijke definitie van cryptomining introduceren, die momenteel ontbreekt in de Russische wetgeving. Ambtenaren van het ministerie hebben opgemerkt dat er behoefte is aan een wettelijk kader om de sector te reguleren.

Wat is cryptomining?

Cryptomining is het proces waarbij nieuwe cryptocurrency munten of tokens worden gegenereerd en transacties worden geverifieerd op de blockchain. Hierbij worden complexe wiskundige problemen opgelost met behulp van krachtige computers.

Miners concurreren om deze problemen op te lossen, en de eerste die het oplost mag een nieuw blok aan de blockchain toevoegen en wordt beloond met een specifieke hoeveelheid cryptocurrency.

Dit proces is cruciaal voor het handhaven van de veiligheid en integriteit van het blockchainnetwerk. Bij industriële mining worden grootschalige operaties met aanzienlijk rekenvermogen en energieverbruik gebruikt om de efficiëntie en winst te maximaliseren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....