Topsporter laat helft van salaris van $13 miljoen uitbetalen via Bitcoin

Groot nieuws uit de sportwereld: Russell Okung, een speler van de Amerikaanse National Football League (NFL), heeft er voor gekozen om de helft van zijn salaris in Bitcoin (BTC) uitbetaald te krijgen.

Bitcoin in de sportwereld

In mei 2019 riep de American Football speler het al: ‘Pay me in Bitcoin‘. Nu ruim anderhalf jaar later is het zo ver. Okung is de eerste grote Amerikaanse sporter die uitbetaalt krijgt via het decentrale internetgeld. Twintig maanden later staat de koers echter wel 273% hoger dan het moment dat hij dit tweette.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zijn salaris zal binnenkomen via de app van Jack Mallers en zijn bedrijf Zap. Met de Strike app hebben zij een brug gebouwd tussen de traditionele wereld van bankrekeningen en die van Bitcoin. Zijn loonstrookje komt nu dus gewoon binnen in bitcoin.

Okung is letterlijk een figuurlijk een grote jongen. Hij verdient op jaarbasis $13 miljoen, een bedrag dat hij 50-50 laat uitbetalen in bitcoin en fiatgeld.

Mallers laat op Twitter weten dat andere professionele atleten staan te wachten op een soortgelijke ‘behandeling’. Het schijnt te gaan om spelers van het basketbalteam Brooklyn Nets en honkballers van de New York Yankees.

De jonge techondernemer schrijft ook dat de NFL en NFL Players Association goedkeuring moesten verlenen voor deze actie.

Uitbetaald via Strike

Technisch gezien wordt Okung nog steeds in fiat betaald. Achter de schermen bij Strike vind echter de magie plaats. Strike ontvangt de betaling van de Carolina Panthers, de club waar Okung voor speelt. Zij ruilen dit bedrag vervolgens om van dollars naar bitcoin.

Deze bitcoin wordt vervolgens naar een cold storage wallet van Okung gestuurd. De bèta van Strike is ongeveer een jaar geleden gelanceerd. Naar verluidt komt dit product volgende week ook naar de Europese markt!

Jack Mallers

De startup van Jack Mallers haalde in april nog $3,5 miljoen aan investeringen op in een seed-ronde. Forbes meldde dat de financieringsronde werd geleid door Green Oaks Capital en Morgan Creek (van Mark Yusko).

De Mallers’ familie is geen onbekende naam. De vader en opa van Jack waren betrokken bij de CME. Opa Bill Mallers was in 1973 zelfs betrokken bij de opening van de Chicago Board of Exchange (CBOE). In 1984 richtte hij daarnaast ook de First American Discount Corporation op met de vader van Jack.

Ze groeiden uit tot een van de grootste discount futures handelaars. Maar ook zoon Jack doet het goed. De nog maar 26 jaar jonge ondernemer heeft met Strike en Zap twee hele goede Lightning wallets ontwikkeld.

Afbeelding: Jonathan Bachman/Getty Images

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCstrike