Ryan Detrick: deze bullmarkt is nog jong

549 totale weergaven
bitcoin-bull |

Als we de populaire analist Ryan Detrick mogen geloven is de bullmarkt nog jong. Het grappige is dat hij het niet over de bullmarkt van bitcoin heeft, maar over die van de S&P 500. Hij is namelijk een analist die zich meer focust op de traditionele financiële markten.

De bullmarkt is nog jong

De conclusie van Detrick komt echter overeen met hetgeen veel analisten uit de bitcoin-wereld roepen. Ook zij proberen “het volk” gerust te stellen door te roepen dat de bullmarkt pas net begonnen is en dat we ten opzichte van vorige cycli nog helemaal niet achterlopen.

Dat gevoel van achterlopen bekruipt veel mensen, omdat we in maart 2024 al een all-time high zagen voor bitcoin, nog voordat de halving plaatsvond. Terwijl bitcoin daarvoor altijd pas na de halving nieuwe all-time highs maakte.

Nu roept men in de traditionele financiële markten dus hetzelfde.

“De bullmarkt is bijna twee jaar oud. Aandelen zijn 61% gestegen tijdens deze bullmarkt, terwijl de gemiddelde bullmarkt 5,5 jaar duurt en een stijging van 181% oplevert.

Image

Ja, het zou snel voorbij kunnen zijn, maar daar geloof ik niet in. Sterker nog, dit laat zien dat nog vele jaren van stijgingen heel normaal zou zijn”, aldus Ryan Detrick, die zich baseert op de bovenstaande tabel van Carson.

Is dit een goede analyse?

Het is nog maar de vraag of Detrick hiermee een overtuigende analyse aflevert. Want kun je wel wijzen naar een tabel met historische data en op basis van de gemiddelden concluderen dat de bullmarkt langer moet duren?

Natuurlijk niet. Alles hangt altijd af van de omstandigheden van het moment. En die omstandigheden lijken op dit moment ook in het voordeel van het vervolgen van de bullmarkt.

De rentes dalen, de financiële omstandigheden verzachten, de mondiale liquiditeit zit in de lift en dat is meestal een goed teken voor bitcoin en andere risico-assets, zoals de S&P 500 waar Detrick het over heeft.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....