‘Ik zou nooit een cent in Bitcoin investeren’, zegt Ryanair CEO

Je zult niet snel met bitcoin terecht kunnen bij vliegtuigmaatschappij Ryanair. Micheal O’Leary, de directeur van de prijsvechter, vindt bitcoin helemaal niks.

Hij kijkt niet naar de toepassingen van bitcoin en de ideeën erachter, maar laat zich leiden door een aantal oplichters.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oplichters

O’Leary heeft een duidelijke reden voor zijn afkeer tegen bitcoin. De foto’s van de topbestuurder worden regelmatig gebruikt door oplichters om mensen in de val te lokken en te investeren in een piramidespel.

O’Leary: ”Ik heb nooit, en zou ook nooit, een cent geïnvesteerd in bitcoin. Ik denk dat het hetzelfde is als een piramidespel. Ik zou iedereen willen aanraden om dit nepverhaal te negeren en bitcoin te vermijden als de pest.”

Bitcoin Lifestyle

De specifieke oplichters waar de directeur van Ryanair het over heeft werken onder de naam ‘Bitcoin Lifestyle’. In een nepartikel op een nepnieuws website werd een promotioneel artikel gepubliceerd waarin O’Leary zou vertellen over zijn grote winsten met bitcoin.

Nu komt de clou van het verhaal: Bitcoin Lifestyle presenteert zich als tool om automatisch mee te handelen en daarmee dus gigantische winsten te behalen.

De oplichters houden het niet alleen bij leugens over O’Leary. De National Ireland Bank zou zelfs gebeld hebben naar de show (Late Late Show) om de uitzending te schrappen. Maar er bestaat helemaal geen National Ireland Bank…

Terechte klacht?

Je kunt je uiteraard wel afvragen of je een sterke mening als deze moet baseren op criminelen die jouw gelijkenis gebruiken. Bitcoin is gelukkig veel meer dan die groepen oplichters die achter dit soort praktijken schuil gaan.

Ook in Nederland komen regelmatig bekende en minder bekende Nederlanders in aanraking met dit soort oplichters. Onder andere Jort Kelder en Ali B hebben zich eerder al uitgesproken tegen neppe bitcoin advertenties waar hun foto’s voor zijn gebruikt. John de Mol is in een zelfde soort zaak verwikkeld met Facebook.

En een Nederlandse vrouw verloor ruim 34.000 euro door een neppe advertentie op Google.

Bedrijven hebben vertrouwen

Waar Ryanair en O’Leary dus (voorlopig) zeker geen reservepotje aan gaan liggen met bitcoin, komen andere bestuurders van bedrijven terug op hun eerdere beweringen. Een goed voorbeeld daarvan is MicroStrategy.

In 2013 noemde de CEO bitcoin nog zo goed als dood, in 2020 investeerde het bedrijf $250 miljoen in bitcoin. De reden is duidelijk: zij willen zichzelf graag beschermen tegen het monetaire beleid rondom de dollar. Bitcoin is dan een van de alternatieven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...