Bitcoin privacy wallet Samourai laat je BTC anonimiseren via mobiel

Bitcoin privacy wallet Samourai laat je BTC anonimiseren via mobiel

De bitcoin (BTC) wallet Samourai ondersteunt vanaf nu mixing services met hun mobiele wallet. De ontwikkelaars richten zich met name op het privacy aspect bij het gebruik van bitcoin.

Alle transacties zijn openbaar en daardoor verlies je privacy als je geen maatregelen neemt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Samourai

Als je bezig bent met BTC en je privacy erg belangrijk vindt, dan is Samourai een aanrader. Het is open-source en gratis te downloaden. De nieuwste versie (v0.99.9) is hier te vinden.

Het project is in 2016 gestart met een duidelijk doel: de anonimiteit en privacyopties verbeteren voor bitcoin transacties. Dat maakt het gebruik van bitcoin veiliger.

Bitcoin mixen met Samourai

Bitcoin mixen komt regelmatig negatief in het nieuws. Maar in de basis is mixen niet strafbaar: je maakt het moeilijker om je transacties te volgen. Veiligheidsdiensten en bijvoorbeeld de belastingdienst zien dat uiteraard liever niet.

Whirpool

Samourai maakt gebruik van een aantal tools (samengevat als 'whirlpool' ofwel draaikolk) om de privacy van je transacties te verhogen. Je stort je bitcoin, die mogelijk gekoppeld kunnen worden aan je identiteit als je ze bijvoorbeeld bij een beurs hebt gekocht.

Na het gebruik van de tool kun je jouw BTC verzenden zonder informatie van je vorige transacties te lekken. Samourai zorgt ervoor dat dit nu ook gemakkelijk on the go kan via mobiel. Voorheen was dit alleen op de desktop of pc beschikbaar.

Tools

In de praktijk worden er allerlei kleine trucjes gebruikt om je transacties te anonimiseren. Zo worden verschillende bitcoin transacties in een enkele transactie gestopt. Dat heet een CoinJoin.

Daarna is het voor buitenstaanders moeilijker te zien welke transactie waar precies vandaan komt en naartoe gaat.

Gebruik

Dit soort tools werken vooral als meer mensen het doen. Je bent immers al vrij snel verdacht als je jouw geld probeert te anonimiseren, zelfs als je niets fout doet. Wanneer meer mensen het doen, wordt het minder opvallend en werkt het systeem als geheel beter.

In onderstaande afbeelding zijn leuke statistieken te vinden van de Samourai Whirlpool. Er is een grote stijging te zien in het gebruik van de tools. Logisch, want het is nu makkelijker dan ooit en het gebruik ervan heeft weinig nadelen.

[caption id="attachment_57017" align="alignnone" width="2434"] Samourai Wallet Whirlpool statistieken door [/caption]

Bitcoin privacy wallet Samourai laat je BTC anonimiseren via mobiel
Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties