Santiment komt met analyse over Bitcoin whales: koersstijging op komst?

11111 totale weergaven
Bitcoin whales

Nieuwe gegevens van het platform Santiment laten zien dat een belangrijke Bitcoin indicator over Bitcoin whales, die vaak prijsstijgingen voorspelt, nu een positief signaal geeft. Santiment deelde recent op sociale media platform X dat wanneer crypto wallets met minstens 10 BTC aan het holden en bijkopen zijn, de prijs van BTC meestal stijgt. Maar wanneer deze wallets beginnen te verkopen, leidt dit vaak tot lange periodes van dalende prijzen.

Bitcoin whales zijn belangrijke indicator voor BTC koers

Santiment legt uit: “Historisch gezien is één van de belangrijkste indicatoren in de crypto wereld de gezamenlijke bezittingen van wallets met minstens 10 Bitcoin (of ze nu op beurzen staan of niet). Wanneer deze wallets sparen, stijgen de prijzen van cryptocurrencies. Wanneer ze verkopen, volgen er vaak lange periodes van prijsdalingen.”

https://twitter.com/santimentfeed/status/1795975313039716594

Momenteel zijn Bitcoin whales veel BTC aan het kopen. Dit zou er dus op kunnen wijzen dat we binnenkort een prijsstijging kunnen zien in de Bitcoin koers.

Regels voor whale transacties

Santiment geeft enkele vuistregels voor whale transacties. Als de prijzen stijgen tijdens een piek in whale transacties, is de kans groot dat de prijzen binnenkort corrigeren en dalen. Omgekeerd, als de prijzen dalen tijdens een piek in whale transacties, is de kans groot dat de prijzen binnenkort weer omhoog gaan.

Santiment wijst er ook op dat hoewel veel whale investeringen gebaseerd zijn op echte redenen, zoals enthousiasme over nieuwe technologie of mogelijke blootstelling door evenementen zoals goedkeuring van exchange-traded funds, er soms geen duidelijke reden is voor hun acties.

“Het gedrag van whales en sharks speelt een cruciale rol in de huidige en toekomstige waarde van een asset. Soms zijn er echte redenen voor accumulatie, zoals enthousiasme over de technologie of de vooruitzichten op meer zichtbaarheid. Andere keren is er geen duidelijke reden en besluit een whale gewoon dat het tijd is om de markt op te stuwen,” concludeert Santiment.

Lees meer over:
Bitcoin whales

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...