Saylor maakt korte metten met 'verkeerde informatie' over bitcoin mining

Saylor maakt korte metten met 'verkeerde informatie' over bitcoin mining

Hoewel de merge van ethereum (dat vandaag is gelanceerd) niets met bitcoin te maken heeft, brengt het wel weer een nieuwe discussie op gang. Michael Saylor reageert op "verkeerde informatie en propaganda" die meekomt in de gesprekken.

Energiediscussie

Saylor verwijst met zijn uitspraak naar de vermeende impact die bitcoin mining (en proof-of-work) zou hebben op het milieu. De voormalig CEO van MicroStrategy deelt op zijn website zijn visie over dit thema. Het zijn zeven punten, waarin hij bitcoin mining in een perspectief zet.

Een van zijn belangrijkste argumenten gaat in tegen het idee dat mining niet energiezuinig is. Saylor beweert dat het "het schoonste industriële gebruik van elektriciteit is." Daarnaast is de miningindustrie bij uitstek de sector waar energie-efficiëntie het snelst verbetert.

Saylor is al wel langer bezig met dit thema. Hij initieerde de Bitcoin Mining Council waar 45 miningbedrijven op zijn aangesloten. Ze zouden naar eigen zeggen meer dan 50% van de rekenkracht in handen hebben.

Volgens de cijfers van juli kwam bijna 60% van de energie van deze bedrijven uit duurzame bronnen. De energie-efficiënte steeg met 46% op jaarbasis.

Impact en nut

Saylor beweert dat constante verbeteringen aan het netwerk en "de meedogenloze verbetering in de chipmarkt" mining veel energiezuiniger maken. Bij grote techbedrijven zoals Google, Netflix of Facebook is dat veel minder het geval.

"Er wordt ongeveer $4-5 miljard aan elektriciteit gebruikt om een ​​netwerk van stroom te voorzien en te beveiligen. Het netwerk is vandaag de dag $420 miljard waard."

De output is 100x meer waard dan de input van de energie.

"Dit maakt bitcoin veel minder energie-intensief dan Google, Netflix of Facebook, en 1-2 ordes van grootte minder energie-intensief dan traditionele 20e-eeuwse industrieën zoals luchtvaartmaatschappijen, logistiek, detailhandel, horeca en landbouw."

Daarnaast beweert de bitcoindominee dat 99,92% van de CO2-uitstoot in de wereld te wijten is aan industrieel gebruik van andere energie (dat niets met bitcoin mining te maken heeft). Daarom is bitcoin volgens de ondernemer niet het probleem noch de oplossing.

Tot slot zegt Saylor dat alle negativiteit tegenover bitcoin niet mag worden gedeeld zonder ook de voordelen te noemen:

"Bitcoin mining kan een schone, winstgevende en moderne industrie op touw zetten die een harde valuta maakt voor afgelegen locaties in de derde wereld, via niets meer dan een satellietverbinding."

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties