Wall Street gigant met $9,3 miljard start nieuw Bitcoin (BTC) fonds

Hedgefonds SkyBridge maakt nu officieel bekend een nieuw bitcoin only fonds te openen. Ze voegen zich bij een groeiende lijst van vermogensbeheerders die de prijsactie van de cryptomunt niet aan zich voorbij willen laten gaan.

Nieuw Bitcoin fonds

Met 9,3 miljard dollar onder beheer en Anthony Scaramucci als CEO is het fonds een bekende naam op Wall Street.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze hebben bij toezichthouder SEC een aanvraag ingediend om het SkyBridge Bitcoin Fund L.P. te mogen openen. Zo kunnen geaccrediteerde investeerders kennismaken met deze assetklasse. Je kunt niet zomaar meedoen, want je kunt pas vanaf $50.000 instappen.

Ook moet je als geaccrediteerde investeerders minstens een inkomen van $200.000 in de afgelopen twee boekjaren of over een licentie daarvoor beschikken. SkyBridge koopt de munten aan en bewaart ze voor hun klanten, die zo wel exposure genieten aan de prijsactie.

Vorige maand maakte SkyBridge al bekend dat bitcoin een optie is in twee bestaande fondsen. Dit fonds komt er dus nog bovenaan als aparte gateway.

Perswoordvoerder Trump

Scaramucci was ooit 10 (!) dagen communicatiedirecteur onder de regering Trump voordat hij ontslagen werd. Het boterde blijkbaar niet tussen de president en de kleurrijke financieel man. Scaramucci zegt ‘fan te zijn van cryptocurrency’s, die de toekomst zijn’.

Hij verwacht dat de komende groei van bitcoin en digitale assets van millennials als vorm van betalen, sparen en beleggen kiezen.

Het is dé trend van 2020: institutioneel geld dat exposure wil in bitcoin. Pioniers in deze tak van sport zijn namen als Pantera Capital, Galaxy Digital Capital, Morgan Creek Digital en Bitwise.

Maar nieuwe namen druppelen de markt binnen zoals de New York Digital Investment Group (NYDIG) die in juli een Bitcoin fonds opende. Andere namen zijn Guggenheim Partners, One River Asset Management en het Britse Ruffer.

Ze kiezen voor bitcoin als ‘verzekeringspolis’ in het huidige financiële stelsel. Met name staatsobligaties zijn vrijwel niets meer waard of fondsen moeten er geld op toeleggen om ze aan te houden.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...