CEO cryptobeurs Binance: We hebben meer ‘negatieve’ geluiden nodig

Volgens Changpeng Zhao (CZ), de CEO van cryptobeurs Binance, heeft bitcoin (BTC) meer criticasters nodig. Zelfs als zij er een vreemde redenering op na houden.

‘Goldbug’ en bitcoin criticaster Peter Schiff gaf aan zijn bitcoin kwijt te zijn. Daarom zou bitcoin een nutteloos netwerk zijn…

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Schiff erkent nu dat door zijn eigen toedoen zijn 0.21 bitcoin is verloren. Dat meldt de ‘boomer’ in een tweet, waarin hij aangeeft ook géén back-up van zijn seed phrases te hebben opgeslagen.

Had hij dat gewoon, dan was het wél mogelijk geweest om zijn bitcoin te herstellen. Want met alleen het vergeten van je wachtwoord van je wallet, is er – feitelijk – nog niets aan de hand. Het zijn de seeds (doorgaans 12 of 24 woorden). Het is een versleutelingsmethode die in 2013 het levenslicht zag (Bitcoin Improvement Proposal, BIP 39)

CZ

CZ vond de berichten van Schiff dermate fout dat hij denkt dat mensen hier doorheen prikken. Sterker nog: hij denkt dat dit soort uitlatingen alleen maar positief zijn voor BTC.

Er wordt een nieuwe groep aangesproken die, zo stelt CZ, het tegenovergestelde gaat doen. Dit soort tweets zouden er zelfs voor kunnen zorgen dat meer mensen in de wondere wereld van bitcoin duiken.

Binance is een van de beurzen met de meeste bitcoin in kas. De CEO en oprichter van het bedrijf is dus ook gebaat bij een goede prijs voor BTC.

22 januari – Naar aanleiding van de commotie reageerde ook Erik Voorhees, oprichter van onder meer de Shapeshift exchange en Keepkey wallet. Voorhees is degene die Schiff heeft geholpen met de installatie van een mobiele bitcoin wallet.

De (voormalige) bitcoiner bevestigde dat Schiff simpelweg zijn wachtwoord heeft vergeten en geen back-up heeft gemaakt. Volgens criticasters op onder meer Twitter heeft hij een fout gemaakt: met elke beginneling moet je élke stap doorlopen: dus ook het opschrijven van je seed phrases als back-up.

Eerdere berichtgeving: 20 januari 2020

Goudexpert en bitcoin scepticus Peter Schiff heeft 0.21 bitcoin (BTC) verloren. Volgens hem is een softwarebug in zijn hardware wallet de reden voor het verlies. Anderen verwijten hem juist slordigheid door het wachtwoord van de wallet te vergeten.

Het gevolg is dat hij géén toegang meer krijgt tot zijn bitcoin (dit is zijn bitcoin adres, red). Omgerekend gaat het om een bedrag van $1.811 tegen de huidige koers (Bitstamp, red).

Peter Schiff verliest 0.21 bitcoin (BTC)

Schiff, één van de meest bekende goudbeleggers ter wereld, deed op zondagmiddag Amerikaanse tijd een opmerkelijke betekenis op Twitter.

Wachtwoord vergeten?

De biecht leidt niet alleen tot leedvermaak, maar ook tot ongeloof. Want hoe kan er sprake zijn van een softwarefout? Heeft Schiff niet gewoon zijn wachtwoord vergeten? Na vragen van diverse bekende personen in de cryptowereld, blijft hij koppig volhouden: nee, het was een ‘bug’.

Hij had namelijk een ‘héél gemakkelijk te onthouden wachtwoord’ gebruikt. Deze tweede betekenis leidt weer tot nieuwe hilariteit op het sociale medium.

Onder meer Anthony Pompliano biedt Schiff hulp aan om de bitcoin te herstellen, maar Schiff wijst elke hulp af. Erik Voorhees, de oprichter van de Keep Key wallet heeft een wallet voor hem geïnstalleerd, maar kreeg de wallet ook niet geopend.

Reactie Erik Voorhees

Inmiddels heeft Voorhees op Twitter gereageerd op de commotie. Volgens Voorhees is er op de mobiel een wallet geïnstalleerd en is Schiff zijn wachtwoord verloren.

Ook Schiff heeft géén back-up gemaakt van de seed phrases van zijn mobiele wallet. Daardoor kan Schiff zijn bitcoin niet meer herstellen.

Schiff concludeert dat het ‘bezitten van bitcoin een slecht idee was’. Hij gold al als één van de meest prominente critici.

‘Permabear Peter’: $4.000 of lager

De 0.21 bitcoin heeft Schiff gedoneerd gekregen na een eerdere discussie op Twitter tussen hem en Pompliano. Laatstgenoemde riep namelijk zijn achterban op om wat BTC aan Schiff te doneren om de ‘gold bug’ te introduceren met deze nieuwe vorm van geld.

De CEO bij Euro Pacific Capital bouwde in thuisland Amerika een reputatie op door de huizenbubbel van 2008 en de daaruit volgende financiële crisis te voorzien. Maar hij steekt niet onder stoelen en banken dat hij weinig heeft met bitcoin (BTC) als lange termijn investering.

Schiff mist echter in 2019 een ‘call’ door voor bitcoin een bodem van $4.000 te voorspellen. Die vlieger ging niet op, De bodem lag bij $6.600 afgelopen jaar. Sinds 2020 kent bitcoin weer een prima start, waarbij dit weekend de koers door de $9.000 ging.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCZwallet

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...