SEC keurt eerste MicroStrategy ETF met leverage

158 totale weergaven

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de allereerste MicroStrategy ETF met leverage goedgekeurd, MSTX, die het dagelijkse rendement op MicroStrategy’s aandelen met 1,75 keer vergroot.

SEC geeft groen licht

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft groen licht gegeven voor de allereerste MicroStrategy ETF met leverage, bekend als MSTX.

Dit nieuwe fonds, uitgegeven door Defiance ETFs, is ontworpen om het dagelijkse rendement op MicroStrategy’s aandelen met 1,75 keer te versterken.

Het biedt beleggers een krachtigere manier om blootstelling aan Bitcoin te krijgen via MicroStrategy’s substantiële aandelen in cryptocurrency’s.

Wat maakt MSTX uniek?

MicroStrategy, geleid door oprichter Michael Saylor, is een van de grootste zakelijke bezitters van Bitcoin, met ongeveer 226.500 BTC op de balans vanaf het tweede kwartaal van 2024.

De strategie van het bedrijf om schulden te gebruiken om Bitcoin te kopen maakt de aandelen al een hefboomeffect op de cryptocurrency.

De MSTX ETF gaat nog een stap verder door de dagelijkse bewegingen van het aandeel uit te vergroten, waardoor het een aantrekkelijke, zij het riskante optie is voor beleggers die hun blootstelling aan de Bitcoin markt willen vergroten.

Het hoge risico, hoge rendement van MSTX

Deze leveraged ETF wordt geleverd met een beheervergoeding van 1,29%, wat het aanzienlijke risico weerspiegelt dat met een dergelijke investering gepaard gaat.

Volgens Eric Balchunas, Senior ETF Analyst bij Bloomberg, zou MSTX de meest volatiele ETF op de Amerikaanse markt kunnen zijn.

Het fonds is ontworpen voor geavanceerde beleggers die comfortabel zijn met het potentieel voor aanzienlijke winsten of verliezen door de versterkte blootstelling aan de prijsbewegingen van Bitcoin.

Implicaties voor de cryptomarkt

De goedkeuring van MSTX markeert een belangrijke mijlpaal in de groeiende acceptatie van Bitcoin en aanverwante financiële producten door reguliere financiële instellingen.

Als eerste in zijn soort kan deze ETF de weg vrijmaken voor meer producten met hefboomwerking die een intensievere blootstelling aan Bitcoin en andere cryptocurrencies bieden.

Het succes zal echter grotendeels afhangen van de interesse van beleggers en de voortdurende prestaties van MicroStrategy als Bitcoin proxy.

De introductie van MSTX is niet alleen een overwinning voor Defiance ETF’s, maar ook een potentiële game-changer voor beleggers die op zoek zijn naar high-risk, high-reward mogelijkheden in de zich ontwikkelende cryptomarkt.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....