SEC vertraagt besluit over Ethereum ETF-vorstellen van Grayscale en Franklin Templeton

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over de volgende stappen voor twee voorgestelde spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) van Grayscale en Franklin Templeton uitgesteld.

SEC verplaatst deadline

Vandaag kondigde de SEC aan dat zij de deadline voor een beslissing over de Ethereum ETF van Franklin Templeton heeft verplaatst naar 11 juni 2024. Op die datum zal de commissie beslissen over goedkeuring, afwijzing of het instellen van procedures met betrekking tot de ETF. Ze hebben de intentie om het proces uit te stellen om de voorgestelde wijzigingen en eventuele bezwaren grondig te beoordelen.

Franklin Templeton diende aanvankelijk de S-1 registratieverklaring in voor de Franklin Ethereum ETF in februari, waarin het bedrijf zijn intentie uiteenzette om een fonds te creëren dat de prijs van ether weerspiegelt. De bewaarders van het fonds zouden Coinbase Custody Trust Company en de Bank of New York Mellon zijn.

Op soortgelijke wijze diende Grayscale in oktober een Formulier 19b-4 in bij NYSE Arca om haar Grayscale Ethereum trust om te zetten naar een spot ether ETF. Helaas heeft de SEC de volgende beslissingsdeadline vastgesteld op 23 juni 2024.

Het uitstel van de SEC bij het beslissen over deze Ethereum ETF-voorstellen komt te midden van een groeiende interesse in op cryptocurrency gebaseerde financiële producten. 

Het benadrukt de voorzichtige aanpak van de SEC bij het reguleren van op cryptocurrency gebaseerde financiële producten. Daarnaast werpt het licht op de complexiteit bij het evalueren van deze voorstellen.

Terwijl de SEC blijft delibereren over de toekomst van Ethereum ETF’s, wachten marktdeelnemers vol spanning op verdere ontwikkelingen!

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....