SEC wil nieuwe deadline van januari 2025 in rechtszaak over Ripple

384 totale weergaven
|

 

De SEC heeft een verlenging aangevraagd om de deadline voor het indienen van de belangrijkste brief in de rechtszaak tegen Ripple te verschuiven naar januari 2025, waardoor een zaak die al nauwlettend in de gaten wordt gehouden door de crypto-industrie wordt verlengd.

SEC wil verlenging tot 2025 januari

In de laatste ontwikkeling in de juridische strijd tussen Ripple Labs en de SEC, heeft de SEC verzocht om de indieningstermijn te verlengen tot 15 januari 2025, waardoor de tijdlijn van de rechtszaak nog langer wordt.

Dit verzoek, ingediend bij het U.S. Court of Appeals for the Second Circuit, werd aangekondigd door verdediger James Filan op X en zou kunnen betekenen dat de Ripple zaak tot ver in volgend jaar zal aanslepen.

Het beroepsproces van de SEC verloopt langzaam

Het verlengingsverzoek van de SEC heeft betrekking op haar belangrijkste beroepsschrift, bedoeld om de beslissing van rechter Analisa Torres van juli te weerleggen, die oordeelde dat XRP-transacties op beurzen niet voldeden aan de criteria van de verkoop van effecten.

Het beroep van de SEC richt zich op de institutionele verkopen van XRP, waarbij ze erop aandringt om deze te herclassificeren als effectenaanbiedingen en om duidelijkere regelgevende autoriteit over crypto-activa vast te stellen.

Het uitstel van de SEC wordt door sommige insiders in de sector gezien als een tactiek om het regelgevingsproces te rekken. Ondertussen is het juridische team van Ripple doorgegaan met zijn eigen indiening, door vorige week een Form C verklaring in te dienen om zijn belangrijkste argumenten te schetsen als reactie op het beroep van de SEC.

Gevolgen van een verlengde zaak voor Ripple en crypto

Het uitstel is een teleurstelling voor de Ripple gemeenschap en XRP investeerders, die hadden gehoopt op een snellere oplossing om duidelijkheid te krijgen over de regelgeving. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, heeft de SEC publiekelijk bekritiseerd voor haar aanpak en beschuldigt de Commissie van overregulering en onnodige vertragingen.

Deze verlenging valt ook samen met de naderende Amerikaanse verkiezingen, waarvan de uitkomst het regelgevingslandschap voor cryptocurrency zou kunnen veranderen. De Republikeinse kandidaat Donald Trump heeft zijn intenties uitgesproken om de regelgeving voor cryptocurrency te hervormen en mogelijk SEC-voorzitter Gary Gensler te vervangen, een verschuiving die de spanningen in de regelgevingsruimte zou kunnen verminderen.

De verlenging van de deadline van de SEC tot 2025 voegt nog een laag van onzekerheid toe aan de zaak van Ripple, die nu voor onbepaalde tijd zou kunnen voortduren, waardoor de toekomst van XRP en het bredere Amerikaanse cryptobeleid in het ongewisse blijft.

 

Lees meer over:
rechtszaakRippleSECXRP

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....