SEC zaak tegen Kraken gaat verder na uitspraak rechter

859 totale weergaven

Een federale rechter heeft de motie van Kraken om een rechtszaak van de SEC te verwerpen afgewezen, waardoor de cryptobeurs wordt geconfronteerd met beschuldigingen van het exploiteren van een niet-geregistreerde effectenbeurs.

Federale rechter oordeelt tegen Kraken

Een federale rechter heeft bepaald dat cryptocurrency exchange Kraken de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onder ogen moet zien.

De rechtszaak, die Kraken beschuldigt van het opereren als een ongeregistreerde effectenbeurs, zal doorgaan nadat de rechter Kraken’s motie om de zaak te verwerpen heeft afgewezen.

Beschuldigingen van de SEC tegen Kraken

De rechtszaak van de SEC, oorspronkelijk aangespannen in november 2023, beweert dat sommige van de cryptocurrency transacties die Kraken faciliteert op zijn platform beleggingscontracten zijn en daarom onder de Amerikaanse effectenwetgeving vallen.

Kraken voerde aan dat de transacties op haar platform geen betrekking hebben op effecten en dus geen registratie bij de SEC vereisen. De rechtbank vond echter dat de beweringen van de SEC aannemelijk genoeg waren om verder te gaan met de zaak.

Bredere impact op de crypto-industrie

Deze uitspraak maakt deel uit van de bredere regelgevingsstrijd tussen de SEC en de cryptocurrency-industrie. De SEC, onder leiding van voorzitter Gary Gensler, is agressief geweest in het handhaven van de effectenwetgeving binnen de crypto-ruimte en heeft zich gericht op grote exchanges zoals Kraken, Binance en Coinbase.

De beslissing om Kraken’s motie van afwijzing af te wijzen onderstreept de toewijding van de SEC om cryptoplatforms aan dezelfde normen te houden als traditionele financiële instellingen.

Kraken’s juridische strijd gaat door

Kraken’s chief legal officer, Marco Santori, benadrukte dat de rechtbank oordeelde dat geen specifieke tokens die worden verhandeld op Kraken effecten zijn. De juridische strijd is echter nog lang niet voorbij, want Kraken zal zich in de rechtszaal moeten verdedigen tegen de beweringen van de SEC.

De uitkomst van deze zaak kan belangrijke gevolgen hebben voor de regulering van cryptocurrency exchanges in de Verenigde Staten.

Lees meer over:
KrakenregelgevingSEC

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....