SEC’s Gary Gensler onder vuur: Tom Emmer’s waarschuwing voor impact op crypto innovatie

602 totale weergaven

De Amerikaanse SEC-voorzitter Gary Gensler staat onder vuur van Congreslid Tom Emmer voor zijn strikte aanpak van de cryptosector.
Emmer vreest dat deze overmatige regelgeving de innovatie in de Verenigde Staten zal belemmeren en crypto-bedrijven naar andere markten zal sturen.
Deze ontwikkeling heeft tot brede kritiek geleid van zowel Republikeinen als Democraten.

 

Gensler’s crypto-beleid en de tweedeling onder wetgevers

Gensler heeft een agressieve aanpak gevolgd ten aanzien van de cryptomarkt, waarbij hij pleit voor strenge regulering en handhaving.
Volgens Emmer kunnen deze strikte regels echter innovatie vertragen en Amerikaanse crypto-bedrijven naar het buitenland drijven.
Zijn standpunt heeft geleid tot eensgezindheid onder beide politieke partijen, die vragen stellen over de leiding van Gensler en de impact van zijn beleid op de groei van de digitale economie.

 

SEC’s uitbreiding en strengere controle op digitale assets

In 2022 breidde de SEC zijn Cyber Unit uit tot de Crypto Assets and Cyber Unit, waarbij de staf met 66% werd vergroot.
Dit toont Gensler’s intentie om toezicht op digitale activa te verscherpen.
Hij is van mening dat bepaalde cryptobeurzen afgeleide producten verhandelen en zich bij de SEC zouden moeten registreren.
Dit nieuwe beleid maakt duidelijk dat Gensler zich richt op het beschermen van handelaren tegen fraude binnen de crypto-industrie door strengere naleving van bestaande financiële wetten af te dwingen.

 

Invloed op crypto innovatie en het risico voor Amerika’s fintech leiderschap

Naast handhaving pleit Gensler voor strengere regels voor stablecoins en andere cryptotokens.
Hij stelt dat de crypto-industrie dezelfde regels zou moeten volgen als traditionele financiële instellingen.
Tom Emmer en andere critici maken zich echter zorgen dat deze benadering niet past bij de snelle groei en ontwikkeling van de digitale activa-markt.
Ze vrezen dat te veel regulering de leidende positie van de VS in financiële technologie en innovatie kan ondermijnen en crypto-bedrijven zal aanmoedigen om naar minder strikte jurisdicties te verhuizen.

 

De toekomst van crypto-governance: balans tussen regulering en innovatie

Emmer suggereert dat een nieuwe leiding bij de SEC mogelijk veranderingen zou kunnen brengen in de manier waarop crypto wordt gereguleerd. Hij ziet in een pro-crypto president een kans om regels te implementeren die innovatie bevorderen en tegelijkertijd consumenten beschermen. Voorlopig blijft de SEC onder Gensler echter vasthouden aan zijn beleid van strenge controle op de crypto-sector, wat vragen oproept over de balans tussen regulering en het bevorderen van innovatie in de financiële sector van de VS.

Lees meer over:
Amerikacrypto reguleringSEC

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...