Semler Scientific gaat MicroStrategy achterna, en koopt weer 247 bitcoin (BTC)

1997 totale weergaven

Healthcare-bedrijf Semler Scientific heeft 247 BTC gekocht met $17 miljoen die ze in dollars als kasreserves aanhielden. Het in Santa Clara gevestigde gezondheidstech-bedrijf volgt daarmee het draaiboek van Michael Saylor en MicroStrategy, die hier in 2020 mee begonnen.

Volgens een persbericht van 7 juni brengt deze nieuwe aankoop de totale bitcoinreserves van Semler Scientific op 828 BTC. In totaal heeft het nu een totaalbedrag van $57 miljoen in bitcoin zitten.

In zijn commentaar op de aankoop benadrukte CEO Doug Murphy-Chutorian het geloof van het bedrijf in bitcoin als een “overtuigende investering en een betrouwbaar spaarmiddel.”

“We zullen onze strategie blijven voortzetten om Bitcoins met contant geld te kopen.”

Het is de tweede aankoop, nadat Semler Scientific vorige week al 581 BTC opkocht voor $40 miljoen. Hierdoor heeft het bedrijf nu een gemiddelde aankoopprijs van $68.850 per coin. Voorzitter Eric Semler benadrukte het potentieel van bitcoin als een “schaars, eindig bezit dat dient als een redelijke hedge tegen inflatie en een veilige haven te midden van mondiale instabiliteit”.

Het zijn in zekere zin weer precies dezelfde praatjes als vier jaar geleden, toen MicroStrategy, Block (voorheen Square), en Tesla allemaal bitcoin om deze zelfde redenen aanschaften. Eric Semler vervolgt:

“Wij zijn ook van mening dat de digitale en “architectural” veerkracht ervan de voorkeur verdient boven goud, dat een marktwaarde heeft van ongeveer tien keer die van bitcoin.”

Met deze aankoop staat Semler Scientific nu op de 20e plaats van beursgenoteerde bedrijven die bitcoin op hun balans hebben staan, volgens BitcoinTreasuries.NET. Het bedrijf haalt nu miner Argo Blockchain in. Het staat nog wel achter het Chinese softwarebedrijf Meitu, dat 940,9 BTC bezit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwssemlersparen