Semler Scientific koopt opnieuw $5 miljoen aan BTC: Vertrouwen in BTC op lange termijn

931 totale weergaven

Semler Scientific heeft onlangs haar Bitcoin bezt vergroot door nog eens $5 miljoen aan Bitcoin te kopen, waardoor ze nu een totaal van 1.000 BTC bezitten, wat de trend van vertrouwen op de lange termijn in Bitcoin weergeeft. 

Semler Scientific koopt meer BTC

Semler Scientific, een bedrijf dat aan de Nasdaq staat genoteerd, heeft haar Bitcoin bezit uitgebreid door nog eens 83 BTC te kopen, ter waarde van $5 miljoen. Deze overname brengt de totale Bitcoin reserves van het bedrijf op 1.012 BTC, gekocht voor een totaalbedrag van $68 miljoen. Deze stap weerspiegelt een groeiende trend onder bedrijven om Bitcoin te integreren in hun bedrijfskas. 

Het bedrijf sprak haar vertrouwen uit in de groeiende adoptie van Bitcoin en zei:

“We worden bemoedigd door de groeiende institutionele adoptie van Bitcoin.”

Opname van Bitcoin

In mei 2024 waagde Semler zich voor het eerst aan Bitcoin door 654 BTC te kopen voor $30 miljoen. Het bedrijf maakte duidelijk dat Bitcoin de belangrijkste activa in haar staatskas zou worden. In juni 2024 voegde Semler hier opnieuw 247 aan toe, voor $17 miljoen. Diezelfde maand kondigde Semler plannen aan om $150 miljoen op te halen om haar Bitcoin reserves verder te vergroten. 

Eerder deze maand voegde Semler 101 BTC ter waarde van $6 miljoen toe aan haar wallet. De laatste acquisitie van 83 BTC brengt het totaal op 1.012 BTC, wat het vertrouwen van het bedrijf in Bitcoin als investering voor de lange termijn versterkt. Ondanks deze aanzienlijke investeringen bleef de prijs van Bitcoin stabiel, zonder grote schommelingen na de aankondiging. 

Hernieuwde belangstelling voor Bitcoin

Aangezien de Amerikaanse Federal Reserve naar verwachting de rente vanaf september 2024 zal verlagen, zou er een hernieuwde institutionele belangstelling voor Bitcoin kunnen ontstaan. Dit zou kunnen leiden tot een grotere adoptie van BTC, omdat bedrijven en investeerders hun wallets willen diversifiëren en zich willen indekken tegen economische onzekerheden. 

De investering van Semler Scientific laat daarbij een groeiend vertrouwen in Bitcoin op de lange termijn zien, wat ten goede kan komen voor de adoptie van Bitcoin. De rol van Bitcoin in bedrijfsfinanciering zal hoogstwaarschijnlijk de komende jaren groeien. Nu het financiële klimaat verandert, positioneren bedrijven als Semler Scientific zichzelf om te profiteren van de bredere adoptie van cryptocurrencies. 

Samenvatting

Samenvattend heeft Semler Scientific besloten nog meer Bitcoin te kopen. Hiermee tonen ze een hernieuwde belangstelling voor de adoptie van Bitcoin in bedrijfsfinanciering. Ook laat het een groeiend vertrouwen van Bitcoin op de lange termijn zien bij bedrijven. 

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...