Senator Cynthia Lummis wil dat de VS 5% van alle Bitcoins koopt!

1758 totale weergaven
lummis bitcoin

Senator Cynthia Lummis heeft een wetsvoorstel ingediend waarin ze voorstelt dat de Verenigde Staten een strategische Bitcoinreserve aanleggen. Dit plan houdt in dat de overheid 5% van alle bitcoins koopt en deze minstens 20 jaar vasthoudt om de staatsschuld te verlagen.

Lummis wilt Bitcoin om staatsschuld te verminderen

Tijdens haar toespraak op de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville op 27 juli, legde Lummis uit dat dit plan bedoeld is om de staatsschuld te verminderen. “We willen Bitcoin gebruiken om onze schuld te verlagen,” zei ze tegen het publiek.

Als het voorstel wordt goedgekeurd, zal de overheid in vijf jaar tijd een miljoen Bitcoins kopen, wat ongeveer 5% is van alle Bitcoins die er zijn. Met de huidige Bitcoin koers van $ 67.937 per Bitcoin, zou dit ongeveer $ 67 miljard kosten, volgens CoinMarketCap.

Lummis legde uit dat ze willen beginnen met 210.000 Bitcoins en deze veilig opslaan in verschillende kluizen over het land. “Dit is slechts het begin van onze strategische reserve,” zei ze.

Ze benadrukte dat de overheid haar geld beter kan investeren in Bitcoin in plaats van dollars, die elk jaar 2% minder waard worden. “We willen investeren in iets dat meer waard wordt,” voegde ze toe.

Cynthia Lummis is geliefd in bij crypto community

Senator Lummis is populair in de cryptowereld vanwege haar steun voor cryptocurrency. Ze kreeg veel applaus van de aanwezigen op de conferentie. “Dit is de oplossing, ons antwoord,” riep ze enthousiast. “Dank je, Bitcoin!”

Lummis’s voorstel kwam direct na een toespraak van voormalig president en huidige Republikeinse kandidaat Donald Trump. Trump beloofde dat de VS de “crypto hoofdstad van de wereld” zal worden als hij in november wordt gekozen.

Dit voorstel komt ook nadat Lummis een rapport uitbracht tegen het plan van president Joe Biden om een belasting van 30% op het energieverbruik van Bitcoinminers in te voeren. In haar rapport, getiteld “Powering Down Progress: Why A Bitcoin Mining Tax Hurts America,” benadrukte ze het belang van Bitcoinmining voor het Amerikaanse energienet.

Met dit voorstel wil Senator Lummis de kracht van Bitcoin gebruiken om de Amerikaanse economie te versterken en de staatsschuld te verminderen.

Lees meer over:
Lummis

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...