Sentiment Bitcoin slaat compleet om: Hebzucht is terug

4204 totale weergaven

Het sentiment rondom bitcoin is van “extreme angst” omgeslagen naar “hebzucht” en “FOMO” in een kwestie van dagen, terwijl de koers met 12% steeg over de afgelopen week.

Wees voorzichtig

Volgens de analisten van Santiment is dit ook een moment om voorzichtig te zijn met bitcoin. Het sentiment slaat nu wel heel snel om en dat kan ook weer een signaal zijn dat de markt overmoedig is.

?s=46&t=MuRujqZUAz3TQE1vmr3c6A

Het laat natuurlijk ook zien dat er in korte tijd een hele hoop kan veranderen als het over bitcoin gaat. Nu ging dat op een positieve manier, maar helaas kan dat ook op een negatieve manier weer gebeuren.

Veel van het nieuwe optimisme komt volgens de analisten van Santiment van investeerders die positief kijken naar Donald Trump als de nieuwe president van de Verenigde Staten en zijn “tweede man” JD Vance, die ook pro-bitcoin zou zijn.

Sentiment slaat om

Ondertussen is de Fear & Greed Index over de periode van 13 juli naar 16 juli van “extreme angst” naar “hebzucht” geschoten.

Bitcoin steeg over de afgelopen week met 12,8% en is op dit moment 63.300 dollar waard. Daarmee staat er voor de afgelopen 24 uur een stijging van 0,96% op de borden en voor de afgelopen 60 minuten een stijging van 0,57%.

Daarmee heeft bitcoin het positieve momentum dus weer te pakken en dat heeft zijn weerslag op het sentiment.

Ook bij de ETFs is men positief over het huidige koersverloop van bitcoin, zo blijkt wel uit de kapitaalstromen. Op maandag werd er voor 300 miljoen dollar aan bitcoin gekocht door de ETFs.

BlackRock en ARK 21 Shares waren de grootste winnaars van de dag, door allebei een instroom van precies 117,2 miljoen dollar te realiseren.

Het wordt interessant om te zien of bitcoin zijn positieve momentum de komende dagen een vervolg kan geven. Om dat voor elkaar te krijgen is het waarschijnlijk belangrijk dat de Retail Sales in de Verenigde Staten vandaag tegenvallen.

Dat zijn de verkoopcijfers van de Amerikaanse detailhandel. Als die wederom lager uitvallen dan verwacht, kan dat de kansen op meerdere renteverlagingen van de Fed voor 2024 opnieuw verhogen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....