SHIB burn rate stijgt 874% na 4% pump – wat gaat Shiba Inu doen vandaag?

3310 totale weergaven
Shiba Inu koers verwachting

De Shiba Inu koers is deze ochtend flink onderuit gegaan na een lichte daling van de crypto markt. SHIB ligt op dit moment 11% lager in de afgelopen 24 uur, met een huidige koers van $ 0,00001730 aan het begin van de middag.

SHIB laat deze week nog een lichte stijging van 4,5% zien, maar noteerde vandaag ook een 874% toename in burn rate. In dit artikel kijken we of SHIB de komende dagen nog kan stijgen na de dip van vandaag en de mogelijke invloed van de grote token burn van afgelopen week.

Wat gaat Shiba Inu doen na 874% toename in burn rate?

Shiba Inu, de nummer twee grootste meme coin met een market cap van ruim $ 10 miljard, heeft veel momentum verloren in de afgelopen maand. Vanuit een piek vlak onder $ 0,00003000 is de koers met 42% gedaald naar de huidige koers van $ 0,00001726.

Hoewel we de afgelopen week een licht herstel zagen voor SHIB, is de meme coin vanochtend weer onderuit gegaan nadat de crypto markt een kleine relatief lichte daling van 1% meemaakte. De koers is momenteel bearish omdat de 30-daagse moving average (geel) onder de 200-daagse (blauw) ligt, wat aangeeft dat SHIB weinig momentum heeft op korte termijn.

Shiba Inu koers grafiek
Shiba Inu koers grafiek – TradingView

Op dit moment staat de Shiba Inu koers op het punt om de support van zijn 30-daagse moving average te testen. Een break-out onder dit niveau kaan als gevolg de stijging van afgelopen week ongedaan maken.

Ondanks de bearish positie van de koers, worden er nog actief tokens geburnd, met vandaag zo’n 8,7 miljoen SHIB die uit circulatie is gehaald, een dagelijkse toename van 874%. In de afgelopen week zijn er zo’n 80 miljoen tokens geburnd, met een enkele transactie van 69 miljoen tokens op 11 juli.

SHIB burn rate
Sterke toename in SHIB burn rate – Shibburn.com

Ook profiteert Shiba Inu van het stijgende aantal gebruikers van Shibarium, het Layer-2 ecosysteem van de meme coin. Zo is het aantal nieuwe accounts met 23% gestegen van 489 naar ruim 602, een teken dat er steeds meer interesse is in het ecosysteem van Shiba Inu.

Omdat de koers er op korte termijn nog steeds bearish uitziet, kunnen stijgingen de komend dagen zeer beperkt blijven. Maar met de stijgende populariteit van Shibarium en de aanhoudende token burns, zou SHIB later dit jaar een comeback kunnen maken en weer boven $ 0,00003500 kunnen stijgen tegen het eind van 2024.

Welke crypto gaat stijgen terwijl Shiba Inu stagneert?

Omdat verwachtingen op korte termijn laag zijn voor SHIB en het misschien nog maanden kan duren voordat de meme coin weer de lucht inschiet, is het een beter idee om alternatieve meme coins te overwegen.

Met name nieuwe meme coins die in de presale verkrijgbaar zijn hebben potentie om veel waard te worden, mits je de juiste weet te vinden. In dit artikel kijken we naar twee nieuwe cryptomunten die veel aandacht hebben gekregen en hierdoor veel potentie hebben om na lancering te exploderen in waarde.

The Meme Games (MGMES)

Misschien is Shiba Inu tijdelijk afwezig om naar de Olympische Spelen te kijken, waarin zijn rivaal, Dogecoin, het opneemt tegen andere bekende memes. The Meme Games (MGMES) is een nieuwe meme coin gebaseerd op de Olympische Spelen, die deze week is is begonnen met zijn presale en al meer dan $ 145.000 heeft opgehaald.

MGMES is de native token, die niet alleen mee kan liften op de trend van de Olympische Spelen, maar ook een extra vorm van utility biedt. Door deze token in de presale te kopen, maak je kans om een bonus van 25% te winnen, door te kiezen uit een van de vijf deelnemers van deze Olympische Meme Spelen.

Je kunt MGMES kopen voor $ 0,009 per stuk en als je de bonus van 25% wint, dan kun je deze bonus ook gebruiken voor staking beloningen. Op dit moment verdien je een APY van 2.354% door te staken, waardoor je na de presale extra tokens kunt claimen, nadat de token wordt gelanceerd voor een hogere prijs.

 

Shiba Shootout (SHIBASHOOT)

Een aantrekkelijk alternatief voor Shiba Inu is de nieuwe Shiba Shootout (SHIBASHOOT), een community token die vele manieren heeft om token holders te belonen. De presale van deze token heeft inmiddels meer dan $ 690.000 opgehaald en zal binnenkort zijn volgende fase ingaan.

Shiba Shootout staat in het teken van het Wilde Westen en heeft meerdere manieren binnen dit thema om token holders te belonen. Zo kun je extra SHIBASHOOT tokens verdienen aan de hand van airdrops, verlotingen, community events, staking en door de nieuwe Play-to-Earn game, Shiba Sharpshooter, te spelen.

Download via Google Play | Download via de App Store

Je kunt SHIBASHOOT tijdens de presale voor een verlaagde prijs kopen, met een huidige prijs van $ 0,0196 per stuk. Tijdens de presale krijg je vroegtijdig toegang tot Cactus Staking, met een huidige APY van 1465%. Binnenkort zal de meme coin voor een hogere prijs gelanceerd worden op exchanges en kan deze mogelijk nog verder stijgen.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
meme coinsshibshiba inu

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...