SHIB koers kan 200% stijgen na loskoppelen van Bitcoin prijs, waarom stijgt Shiba Inu vandaag?

De Shiba Inu koers schoot in het begin van maart omhoog en koppelde zich aan de Bitcoin prijs, maar na een minder sterke maand, in april, lijkt SHIB zich weer los te koppelen van Bitcoin, nu de correlatie tussen de twee cryptomunten aan het dalen is. Maar waarom stijgt Shiba Inu vandaag ondanks de loskoppeling van Bitcoin?

In dit artikel kijken we naar de huidige Shiba Inu koers en wat de loskoppeling van de Bitcoin voor gevolgen kan hebben voor de #2 grootste meme coin.

Hoeveel kan Shiba Inu waard worden na loskoppelen van Bitcoin prijs?

Shiba Inu is aan het begin van de middag met 0,9% gestegen in de afgelopen 24 uur, dit terwijl de correlatie tussen BTC en Shiba Inu aan het zakken is. Uit gegevens van IntoTheBlock blijkt dat de 30-daagse Bitcoin correlatie score van Shiba Inu in begin maart nog op 0,94 (94%) lag, maar vandaag ligt deze op 0,89 (89%).

Dit wil zeggen dat de koersontwikkelingen van Bitcoin een minder sterke invloed hebben gekregen op Shiba Inu. Dit kan een indicatie zijn dat kapitaal vanuit Bitcoin langzamerhand stroomt richting meme coins, waardoor deze crypto memes niet tegelijkertijd met Bitcoin stijgen, maar hun grootste pump juist later meemaken.

Shiba Inu Bitcoin correlatie - IntoTheBlock
Shiba Inu Bitcoin correlatie – IntoTheBlock

Ondertussen lijkt Shiba Inu vandaag een doorbraak te maken boven zijn 30-daagse gemiddelde (geel), een bullish signaal dat kan leiden tot nog verdere stijgingen de komende dagen. Nu dit niveau als support geclaimd lijkt te zijn, zou SHIB de komende weken weer kunnen klimmen vanuit $ 0,00002700 richting $ 0,00004500.

Shiba Inu koers grafiek
Shiba Inu koers grafiek – TradingView

En hoewel de correlatie tussen Bitcoin en Shiba Inu lager is, kan de meme coin nog steeds veel profiteren van stijgingen van Bitcoin. Bitcoin en de rest van de crypto markt kunnen de komende maanden een flinke stijging meemaken, waardoor SHIB mogelijk een nieuw record kan behalen boven de koers van $ 0,00008600 voordat het jaar voorbij is.

Zo zijn er crypto analisten die voorspellen dat de Shiba Inu koers zo hoog als $ 0,00013000 kan gaan dit jaar, wat een stijging van ruim +300% zou inhouden. 2024 zou daarom een erg goed jaar kunnen worden voor SHIB.

Welke crypto’s gaan harder stijgen dan Shiba Inu?

De charme van meme coins zit hem in de volatiliteit die deze grappige cryptomunten met zich meebrengen. Echter heeft Shiba Inu al een market cap van $ 15,9 miljard, waardoor deze minder volatiel is en dus minder gauw x10 zou gaan vanuit het huidige niveau.

Daarom zijn investeerders dagelijks op zoek naar de volgende Shiba Inu, meme coins die nu nog klein en onbekend zijn, maar later – net als SHIB – miljoenen procenten omhoog kan gaan. In dit artikel kijken we naar een aantal kandidaten die een deel van het succes van Shiba Inu kunnen herhalen in de opkomende crypto bull run.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Een van de beste alternatieven voor Shiba Inu op dit moment is Dogeverse (DOGEVERSE). Niet alleen heeft de meme coin een vergelijkbaar thema en veel potentie om viraal te gaan, ook zal de token binnenkort gelanceerd worden op maar liefst 6 van de populairste blockchains.

Dogeverse is enkele weken terug live gegaan als presale en heeft in deze tijd al meer dan $ 10,2 miljoen opgehaald. Dit is een duidelijke indicatie van de populariteit die de meme coin heeft opgebouwd, wat terug te halen is aan zijn 8k+ volgers op X (Twitter) en 4.5k+ leden in zijn Telegram groep.

Deze golf van populariteit kan leiden tot veel FOMO (Fear of Missing Out) rondom de lancering van DOGEVERSE op zijn eerste exchanges, waardoor de prijs mogelijk hard kan stijgen. Vandaag kun je de meme coin nog voor een lage prijs van $ 0,000301 per stuk kopen in de presale en door deze te staken, kun je na de presale nog meer tokens claimen.

 

Slothana (SLOTH)

Als je vandaag de dag kijkt naar Solana, dan zijn er genoeg meme coins om uit te kiezen, maar velen van hen weten de test van tijd niet te doorstaan. De nieuwe Slothana (SLOTH) zal dit echter wel kunnen doen, omdat de nieuwe meme coin al voor lancering een sterke community heeft opgebouwd.

SLOTH is in de presale te koop voor een vaste lage prijs, waardoor het project veel aandacht heeft gekregen van vroege investeerders. Na binnen enkele weken meer dan $ 10 miljoen te hebben opgehaald, heb je vandaag nog iets minder dan 5 dagen om SLOTH te kopen in de presale en krijg je de mogelijkheid om met de luiaard mee te reizen naar een market cap van $ 420 miljoen.

https://twitter.com/SlothanaCoin/status/1782342998971302135

Per 1 Solana kun je 10.000 SLOTH kopen tijdens de presale, wat betekent dat je aan het einde van de presale veel tokens kunt krijgen als airdrop, zonder deze handmatig te hoeven claimen. Na lancering kun je als vroege investeerder meeliften met de koers en de token verkopen met potentiële winst.

 

99Bitcoins (99BTC)

Meme coins zoals Shiba Inu trekken veel aandacht tijdens een bull markt en kunnen veel nieuwe investeerders de markt inleiden. Hierdoor is het van groot belang dat deze investeerders op een makkelijke manier meer kunnen leren over crypto, iets waarmee je met 99Bitcoins (99BTC) ook nog eens geld kunt verdienen door dit te doen.

99Bitcoins helpt zowel nieuwe als ervaren investeerders op een interactieve manier meer te leren over crypto, trading, exchanges, veiligheid en nog meer. Daarnaast verdien je, door leerzame modules met meer dan 79 uur aan lesmateriaal te volgen, 99BTC tokens als beloning.

99Bitcoins heeft een bestaande community met meer dan 2,8 miljoen gebruikers wereldwijd en verkoopt 99BTC in de presale voor $ 0,00102 per stuk. Nu de presale al $ 750.000 heeft opgehaald, heb je nog iets meer dan 5 dagen voordat de prijs van 99BTC stijgt.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
shibshiba inu

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...