Shiba Inu burn rate neemt 300% toe, gaat de populaire crypto meme stijgen?

12986 totale weergaven
Shiba Inu koers verwachting

Shiba Inu (SHIB), de populaire dog-faced meme coin, heeft opnieuw enorme aandacht getrokken binnen de cryptogemeenschap dankzij recente ontwikkelingen.

Volgens Shibburn, een platform dat SHIB-tokenburnings bijhoudt, steeg de burn rate van Shiba Inu op vrijdag 31 mei met meer dan 310%. Deze aanzienlijke toename in de burn rate heeft marktenthousiasme opgewekt onder handelaren en investeerders.

Dit roept de vraag op: zal deze toename leiden tot een stijging van de waarde van deze populaire crypto meme?

Koersanalyse Shiba Inu

Shiba Inu had tot de afgelopen 48 uur een matige prestatie, maar heeft nu een twee maanden hoogtepunt van $ 0,00002933 herwonnen. Ondertussen hebben de Shiba Inu bulls tegenstand ondervonden tijdens de opmars naar het niveau van $ 0,00003.

Hoewel SHIB een intradag hoogtepunt van $ 0,00002844 heeft bereikt, heeft het het grootste deel van de dagelijkse winsten verloren door de aanhoudende prijsdaling, aangestuurd door Bitcoin bears. Op het moment van rapportage had SHIB een dieptepunt van $ 0,00002569 aangeraakt voordat het zich vestigde op $ 0,0000268.

Kortom, na de recente winsten van Shiba Inu, bewegen whales om uit de beschikbare voorraden op beurzen te halen, wat verdere bullish ritten voor de meme-munt zou kunnen veroorzaken. Ook is er een aanzienlijke piek te zien, in de burn rate van Shiba Inu.

Shiba Inu burn percentage stijgt met 300%

De opmerkelijke stijging van SHIB’s burn-percentage heeft de marktaanvoer effectief verminderd, wat mogelijk op lange termijn gunstig is voor de tokenomics. In de afgelopen 24 uur alleen al is het burn-percentage met 310,99% gestegen, volgens gegevens van Shibburn. Gedurende deze periode werden in meerdere transacties uitgevoerd door de gemeenschap in totaal 9,74 miljoen SHIB-tokens vernietigd.

Drie specifieke wallet-adressen waren bijzonder invloedrijk in de dramatische stijging van het burn-percentage. Het wallet-adres 0xa9d1… verplaatste in totaal 4,91 miljoen SHIB naar een dead wallet via twee transacties, terwijl 0xc8d… 1,5 miljoen SHIB en 0x608… 1,04 miljoen SHIB naar dead wallets stuurden. Deze grote transacties hebben cruciaal bijgedragen aan de recente stijging van het Shiba Inu burn-percentage.

Hierdoor heeft het totale aantal burnede SHIB-tokens een indrukwekkende 410,72 miljard bereikt. De vermindering van het aanbod van SHIB wordt gezien als een potentiële factor die de waarde van de token zou kunnen verhogen.

Afname van Shiba Inu reserve op beurzen

CryptoQuant-gegevens tonen een 10 maanden durende neerwaartse trend in SHIB’s aanbod op beurzen, wat wijst op een toenemende schaarste die tot prijsstijging kan leiden als de vraag aanhoudt.

Het aanbod op beurzen piekte op 191 miljard SHIB in maart 2022 en is sindsdien gedaald tot ongeveer 150 miljard.

Shiba Inu CryptoQuant

Historische patronen suggereren dat een daling van beschikbaar SHIB op beurzen kan voorafgaan aan prijsstijgingen, zoals gezien eind februari toen een afname in het aanbod leidde tot een significante prijsstijging begin maart.

Kortom, fundamenteel ziet het er allemaal rooskleurig uit, het aanbod daalt en hierdoor lijkt een verdere prijsstijging in het verschiet te liggen. Daarentegen is het ook belangrijk om te kijken naar andere meme coins die nog niet zo populair zijn als Shiba Inu. Deze munten, PlayDoge en Dogeverse, zitten nog in de presale fase en kunnen zorgen voor aanzienlijke rendementen bij beleggers.

PlayDoge (PLAY)

Een van de nieuwste cryptoprojecten op de markt is PlayDoge (PLAY) dat eerder deze week zijn presale heeft gelanceerd. In slechts enkele dagen tijd heeft deze presale bijna $ 600.000 opgehaald, wat aangeeft dat er veel belangstelling is voor dit nieuwe project.

Een mogelijke reden voor de populariteit van PlayDoge is de retrostijl, gecombineerd met een opkomende Play-to-Earn applicatie, gebaseerd op de klassieke Tamagotchi. Met deze applicatie kun je voor je digitale huisdier zorgen en deze meenemen in arcadegames om PLAY-tokens te verdienen.

https://twitter.com/PlayDogeGame/status/1796217572871885241

Tijdens de presale kun je PlayDoge kopen voor $ 0,005 per stuk. Dit geeft je ook vroegtijdige toegang tot het staking-mechanisme, waarmee je passief tokens kunt verdienen. Na de eerste fase van de presale zal de prijs van PLAY stijgen, wat de kans op winst vergroot als je nu investeert.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Dogeverse is een recent gelanceerde meme coin die al veel aandacht heeft getrokken onder investeerders dankzij zijn unieke multi-chain functionaliteit. Dit project ontwikkelt een alternatief voor Dogecoin dat zich onderscheidt van zijn voorgangers en de tekortkomingen van Dogecoin aanpakt.

Met de ontwikkeling van zijn native DOGEVERSE-token op zes van de grootste blockchains, waaronder Ethereum, Solana en BNB, biedt Dogeverse multi-chain functionaliteit. Hierdoor kunnen gebruikers profiteren van de beste voordelen van deze blockchains, zoals staking, een functie die Dogecoin mist. Bovendien heeft het project aangekondigd dat de verbeterde liquiditeit kan bieden, wat leidt tot snellere en goedkopere transacties, en daarmee een ander groot probleem van Dogecoin oplost.

https://twitter.com/The_DogeVerse/status/1796213632436457864

Voor de staking beloningen zijn 20 miljard tokens gereserveerd, wat momenteel zorgt voor een APY van 43%. In totaal zijn er al meer dan 34 miljard Dogeverse tokens vastgezet.

De presale van Dogeverse is een groot succes gebleken en heeft inmiddels meer dan $ 15 miljoen opgehaald, ruim boven het gestelde doel. De presale bevindt zich nu in de laatste fase, wat betekent dat investeerders nog maar 3 dagen de tijd hebben voordat de presale eindigt en de Dogeverse token live gaat.

Beste meme coin

Dogeverse - eerste meme over meerdere blockchains

  • Ontwikkeld voor maar liefst 6 blockchains
  • Presale haalde al meer dan $10.00.000,- op
  • Onderdeel van de meme-legende familie DOGE
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Rutger Kant

Rutger Kant is een ervaren content specialist met drie jaar ervaring in technologische journalistiek. Als schrijver van cryptobenelux.nl en technische student blinkt Rutger uit in het eenvoudig uitleggen van complexe concepten met betrekking tot cryptocurrencies. Zijn expertise strekt zich u...