Shiba Inu koers daalt sterk: kan herstel nog komen?

415 totale weergaven
Shiba Inu koers daalt sterk: kan herstel nog komen? |

De afgelopen week was niet gunstig voor de Shiba Inu koers, met een daling van 12,12%. Ondanks verschillende pogingen, slaagde de meme coint er niet in om door belangrijke weerstanden te breken en richting de piek van september te stijgen, die lag op $0.000021.

Onderzoek naar Tether beïnvloedt de Shiba Inu koers

Een groot deel van de druk op de cryptomarkt komt door een rapport van de Wall Street Journal. Dit rapport beweert dat Amerikaanse federale autoriteiten een onderzoek zijn gestart naar Tether (USDT). Er wordt onderzocht of derde partijen Tether mogelijk hebben gebruikt voor witwaspraktijken en het omzeilen van sancties. Er zijn echter nog geen officiële aanklachten ingediend.

De CEO van Tether, Paolo Ardoino, reageerde snel en ontkende dat er een lopend onderzoek is. Hij stelde op X dat er geen bewijs is voor deze beschuldigingen. In een officiële reactie noemde Tether het artikel “onverantwoordelijke journalistiek” en gaf aan dat het gaat om “ongefundeerde beschuldigingen” zonder bewijs.

Na deze berichtgeving daalde de Bitcoin koers van $68.600 naar $66.589, en de Tether koers zakte kort onder de dollargrens naar 99,81 cent, wat voor onrust zorgde in de cryptomarkt.

Ook de Shiba Inu koers kreeg een klap en daalde ongeveer 4,16% nadat het nieuws over het Tether onderzoek uitkwam.

Activiteit op Shibarium blockchain explodeert

Ondanks de negatieve nieuwsberichten kende Shibarium, de Layer-2 blockchain van Shiba Inu, een enorme toename in activiteit. Volgens gegevens van Shibariumscan steeg het aantal actieve accounts op woensdag met maar liefst 1.557%, van 1.685 naar 26.237. Deze toename kwam vooral doordat eerder inactieve accounts weer actief werden; er kwamen slechts 3.814 nieuwe adressen bij.

Ook het aantal dagelijkse transacties op Shibarium schoot omhoog, met bijna 1.380%, van 128.047 naar 1,76 miljoen transacties. Dit was de hoogste dagtransactie sinds maart en laat zien dat er opnieuw interesse is in het netwerk rondom deze populaire meme-cryptomunt.

SHIB koers verwachting: kans op herstel?

Ondanks de huidige uitdagingen laat Shiba Inu tekenen van veerkracht zien. De koers vertoont een stabielere opwaartse trend en lijkt te profiteren van de groeiende transacties, vergelijkbaar met andere meme coins.

Op dit moment schommelt de SHIB koers rond de $0.00001702 en is mogelijk op weg naar een “golden cross”. Dit is een technisch patroon waarbij de 50-daagse EMA boven de 200-daagse EMA komt, wat vaak als een positief signaal wordt gezien.

Source: TradingView

Hoewel een golden cross geen garantie is voor een koersstijging, wordt het meestal als een gunstig signaal gezien, vooral wanneer het gepaard gaat met een sterk marktsentiment en een hoog handelsvolume.

Lees meer over:
shib koersshiba inu koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...