Sia Network haalt $3,5 miljoen vers kapitaal op, streamingdienst in pijplijn

Nebolous, de blockchainontwikkelaar achter Sia Network, heeft $3,5 miljoen (€3,11 miljoen) in een investeringsronde opgehaald. De kapitaalinjectie (pre-Series A) is afkomstig van Bain Capital Ventures, Bessemer Venture Partners en Dragonfly Capital Partners. Dat meldt nieuwssite Coindesk.

Sia Network

Sia Network is een publieke en decentrale blockchain voor dataopslag. Volgens Salil Deshpande van Bain Capital is een dergelijke opslag 'essentieel voor decentrale applicaties'. Want in zijn ogen maakt gecentraliseerde opslag decentrale apps weer gecentraliseerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op dit moment is er ca. 450 terabyte aan data in het netwerk door gebruikers. Met vijfhonderd en duizend gebruikers staat het platform nog aan het begin van haar ontwikkeling.

Het project uit Boston deed in haar thuisstad een introductie over haar technologie. Zo geeft ceo David Vorick de presentatie.

Streamingdienst

Wat gaat er met het geld gebeuren? Een van de plannen is om een nieuwe streamingdienst in het leven te roepen. Omdat er veel nieuwe diensten bijkomen, verdubbelt het team van 12 naar 24 personen.

Streaming is aantrekkelijk voor filmmakers wiens materiaal te niche is voor Netflix. Het is niet vereist een 'node' af te nemen om te kunnen uploaden.

Siacoin

De utility token binnen het Sia Network heet Siacoin (SC) en is het afgelopen etmaal met ruim 4% gestegen. De waarde is gedevalueerd met 97% sinds het hoogtepunt van de markt in januari 2018.

In 2019 kruipt de cryptomunt gestaag omhoog.

Sia Network haalt $3,5 miljoen vers kapitaal op, streamingdienst in pijplijn

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...