Amerikaanse bank realiseert 40% meer omzet via Bitcoin beurzen

669 totale weergaven

De Amerikaanse bank Silvergate lijkt een gat in de Bitcoin markt te hebben gevonden, zo blijkt uit de laatste kwartaalcijfers. De kwartaalcijfers zien er florissant uit.

24/7 dollarservice

Hun Silvergate Exchange Network levert namelijk een simpele dienst: liquiditeit. Je kunt bij hen 24 uur, 7 dagen per week terecht voor verse dollars. En in tijden dat de Bitcoin koers snel stijgt, is dat wel welkom voor exchanges. Een nachtmerrie voor een beurs om niet liquide te zijn. En in een plots opverende markt is dat een risico.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat hebben beurzen zoals Coinbase, Kraken, Bitstamp en Gemini begrepen, want ze zijn klant bij Silvergate. Zij komen bij traditionele grootbanken minder aan de bak.

Zo is er voor 586 miljoen dollar gestort op rekeningen van Bitcoin bedrijven en vermogende particulieren. In totaal bedient Silvergate nu circa 928 klanten met hun geldservice. Dat zijn vooral institutionele klanten, circa 600 maar liefst.

Daarmee is het grootste totaal aan stortingen sinds de bullmarkt van eind 2017. Toen schoot de cryptomunt door de $20.000 grens heen.

Hoe is de groei te verklaren? De prijs stijgt sterk, beursgenoteerde bedrijven zien Bitcoin ineens zitten en Bitcoin bedrijven halen steeds meer groeigeld op.

Amerikaanse bank realiseert 40% meer omzet via Bitcoin beurzen

bron: Coindesk

De omzet uit de 68.000 transacties steeg ook: met bijna 40% om precies te zien op een aantal van 3,3 miljoen dollar.

Ook het volume wat het door het netwerk gaat is indrukwekkend: 36 miljard dollar in één kwartaal. In heel 2019 was er nog sprake van 32 miljard dollar.

Volgens Silvergate blijft ‘het ecosysteem groeien naarmate meer bedrijven Bitcoin op de balans hebben staan’.

Ook het verstrekken van leningen wordt populairder. Een bitcoin beurs stalt dan zijn Bitcoin bij Silvergate en krijgt er een lening in dollars voor terug. In kwartaal drie is er voor 35,5 miljoen dollar een leningen gesloten.

Amerikaanse bank realiseert 40% meer omzet via Bitcoin beurzen

Het zijn dan ook vooral gereguleerde Amerikaanse instellingen die kiezen voor Silvergate als liquiditeitsprovider en niet voor een Tether USDT bijvoorbeeld. Met name institutionele partijen willen zo min mogelijk risico lopen als het aankomt op cryptovaluta.

De Bitcoin handel is voornamelijk in handen van gecentraliseerde partijen, dat staat in contrast met de originele filosofie van Bitcoin namelijk decentraal betalen.

Het Bitcoin netwerk is echter niet afhankelijk van deze custodians. Elke tien minuten vindt een miner een nieuw block met daarin 6,25 Bitcoin. Dat zijn er circa 900 stuks per dag.

De prijs in euro:

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...