Emmy-winnaar verliest $1,8 miljoen en toegang tot crypto exchanges door SIM-swapping

Seth Shapiro heeft een rechtszaak aangespannen tegen AT&T. Hij beweert dat werknemers van het telecommunicatiebedrijf meewerkten bij het plegen van SIM-swaps. Hierdoor zou hij bestolen zijn van in totaal meer dan $1,8 miljoen, waaronder een hoeveelheid cryptocurrencies.

Aanklacht tegen SIM-swapping

De tweevoudig Emmy Award winnaar diende deze aanklacht in op 17 oktober. Tussen 16 en 18 mei hadden medewerkers van AT&T toegang tot de mobiele telefoon van Shapiro. Zij hebben deze toegang vervolgens doorgespeeld naar hackers:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Werknemers van AT&T hebben onbevoegde toegang tot het AT&T account van dhr. Shapiro gekregen, en hebben zijn vertrouwelijke en persoonlijke gegevens bekeken en de controle [...] overgedragen aan een telefoon die in beheer was van externe hackers in ruil voor geld.[/penci_blockquote]

Volgens de aanklacht maakten de hackers hier vervolgens gebruik, of beter gezegd, misbruik van. Zo kregen ze toegang tot zijn persoonlijke en digitale financiën. Hierdoor konden ze voor meer dan $ 1,8 miljoen stelen.

Toegang tot documenten

Het document vermeldt ook dat de hackers toegang hadden tot de persoonlijke accounts van Shapiro op verschillende exchanges:

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Seth Shapiro"]"Zij gebruikten de toegang om het wachtwoord van exchanges te resetten. Platformen zoals Kucoin, Bittrex, WAX, Coinbase, Huobi, Cryptopia en Livecoin waren hierbij betrokken."[/penci_blockquote]

De man uit California beweert ook in het bezit te zijn van chatlogs waarin de werknemers van AT&T met de hackers bespreken hoe het gestolen geld moet worden verscheept. Vol trots scheppen ze op over de hoeveel geld die ze hebben kunnen verkrijgen.

Shapiro beweert ook dat hij al meerdere keren slachtoffer is geworden van SIM-swapping, waardoor zijn persoonlijke informatie en online accounts in het verleden al vaker waren gelekt.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Het herhaaldelijke verzuim van AT&T om het account van de heer Shapiro te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang is een schending van de federale wetgeving."[/penci_blockquote]

Hij beweert ook dat de telecomreus verschillende wetten van de staat Californië heeft geschonden, waaronder de Unfair Competition Law, de Constitutional Right to Privacy en de Consumers Legal Remedy Act.

Bitcoin bewaren

Laat dit ook een waarschuwing zijn voor iedereen die zijn of haar cryptomunten nog lekker op een cryptobeurs heeft staan. Het is misschien wel de makkelijkste oplossing, maar het heeft ook risico's met zich. Not your keys, not your Bitcoin!

Een hardware wallet is wat dat betreft een must-have voor iedere crypto-hobbyist. Een paper wallet is ook altijd een goede tweede optie. Als jij jouw cryptomunten op zo'n manier opslaat, ben jij onaantastbaar voor dit soort SIM-swapping praktijken.

Eerder spraken wij nog met Sapiro over zijn bedrijven en projecten waar hij mee bezig is. Bekijk hier het interview.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over: