Sirin Labs, maker van Finney smartphone, ontslaat 25% personeel

Sirin Labs, producent van de Finney blockchain smartphone, moet 15 van de in totaal 60 man personeel ontslaan. De verkoop van de Finney valt vies tegen. Superster Lionel Messi van FC Barcelona werd aangetrokken als ambassadeur van de blockchain smartphone.

Lees ook - Finney smartphone ondersteund door My Ether Wallet

Sirin Labs

Sirin Labs is het kindje van de Israëlische techondernemer Moshe Hogeg en de Kazachse miljardair Kenges Rakishev.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens het hoogtepunt van de markt wist Sirin Labs $158 miljoen dollar op te halen met een ICO.
In een private ronde haalde het $97 miljoen, waarmee de kas met $255 miljoen goed gevuld is. Medio 2018 kwam er een prototype op de markt en sinds februari dit jaar is de blockchain smartphone in Europese Amazon-winkels te koop.

Hogeg geeft "tegenzittende marktomstandigheden" de schuld van de tegenvallende verkoop. Inmiddels is ook de waarde van de SRN, de utility token, scherp in waarde gedaald. Sinds de piek in januari 2018 met maar liefst 99%.

Niet onomstreden

Het is niet de eerste start-up van Hogeg die een moeizaam bestaan leidt. Eind 2018 moest STX, dat een eigen blockchainplatform had ontwikkeld, stoppen. In 2017 moest Hogeg, de fotoapp Mobli, stopzetten. Met Mobli had hij $86 miljoen een kapitaal opgehaald.

De twee ondernemers achter Sirin Labs zijn niet onomstreden. Er lopen diverse rechtszaken tegen ze wegens onder meer fraude en oplichting, vooralsnog niet bewezen.

Finney smartphone

De Finney is een futuristische blockchain smartphone met een prijskaartje van $1.000 dollar. Enkele specificaties:

We spraken de marketing manager van Finney vorig jaar, toen hij tijdens een event in het Zwitserse Zug een prototype kwam tonen.

Bron: Globes

Lees meer over:
ICOsmartphone

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...