Snelle groei aantal illiquide bitcoin, hardste stijging in 5 jaar

Bijna 78% van het alle bitcoin die in omloop is, is illiquide. Dat stelt Glassnode op basis van on-chain data die ze hebben geanalyseerd.

Illiquide supply

Momenteel is er 19,2 miljoen bitcoin in omloop gebracht door miners. Daarvan klotst er dus maar 22% rond bij beurzen en tussen (hot) wallets.

De statistiek laat zien dat investeerders hun digitale activa weghalen van exchanges en ze opslaan in eigen wallets. Daarmee is de kans dus ook kleiner dat de coins in aller ijl in paniek worden verkocht.

De onderstaande grafiek laat het illiquide aanbod zien dat er sinds 2010 is.

Een illiquide UTXO is een beetje bitcoin die op een adres staat zonder transactiegeschiedenis (en dus geen eerdere gedane uitgaven). Een bepaalde hoeveelheid bitcoin wordt wél als liquide gezien, als deze op een adres staan met transactiegeschiedenis. Dit zijn vaak hot wallets en exchanges.

Snelle groei aantal illiquide bitcoin, hardste stijging in 5 jaar

De bovenstaande statistiek suggereert dat er steeds meer bitcoin naar cold storage gaat. En gezien de trend oploopt, is de meeste bitcoin klaarblijkelijk in bezit van mensen die hodlen en accumuleren.

Trend

Als je de bovenstaande grafiek opbreekt en naar de trendverandering kijkt, zie je iets bijzonders. Momenteel gaat er enorm veel bitcoin in de richting van de illiquide kant. Meer dan de afgelopen vier jaar ooit heeft plaatsgevonden!

Snelle groei aantal illiquide bitcoin, hardste stijging in 5 jaar

Het heeft er veel weg van dat 15 miljoen BTC simpelweg niet te koop is. Er circuleren daarmee maar 4,2 miljoen BTC in omloop, voornamelijk in bezit van beurzen en van traders. Intussen neemt het aantal ‘highly liquid’ en ‘liquid’ coins af. Zijn er meer hodler en minder traders?

Snelle groei aantal illiquide bitcoin, hardste stijging in 5 jaar

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsglassnode