Snellere Herstelperiode voor Bitcoin dan Vorige Cycli?

1531 totale weergaven

Volgens recente bevindingen van K33 Research zou de bitcoinmarkt zich mogelijk sneller herstellen dan in voorgaande cycli, als teken van een opkomende, langdurige bullmarkt. Deze snelle opleving onderscheidt zich van vorige periodes, stellen de anlisten.

In het verleden duurde het herstel van Bitcoin na een dal significant langer. Zo kende de berenmarkt van 2014-2016 een periode van 1178 dagen na de piek in november, en de markt van 2017 nam 1092 dagen in beslag om te herstellen van de piek in december. De huidige neergang, die nu 757 dagen duurt, wijkt hier duidelijk van af.

Een belangrijke factor die deze keer meespeelt, is de verhoogde institutionele interesse. Verschillende grote financiële spelers hebben niet alleen geïnvesteerd in Bitcoin, maar promoten het ook actief. Dit niveau van institutionele betrokkenheid was in eerdere cycli niet aanwezig.

Daarnaast staat de bitcoinmarkt op het punt een belangrijke mijlpaal te bereiken met het aanstaande oordeel over Amerikaanse ETFs binnen 34 dagen. De markt toont een sterke neiging om in te spelen op deze ontwikkelingen.

De huidige staat van de bitcoinmarkt toont tekenen van herstel, waarbij de prijs van Bitcoin nu $44.070 bedraagt. Dit is een aanzienlijke verbetering, vooral gezien het feit dat Bitcoin het jaar 2023 begon met een waarde die ver onder de $20.000-grens lag.

Je krijgt nu 2.269 satoshis per Amerikaanse dollar. De marktkapitalisatie van Bitcoin staat momenteel op $862.2 miljard.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen, is Bitcoin nog steeds -36,10% verwijderd van zijn all-time high (ATH) van $69.010, bereikt op 10 november 2021. Sindsdien zijn er 758 dagen verstreken.

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...