Social media: Bitmain ontslaat alle BCH programmeurs en mogelijk 50% van al haar personeel

Volgens berichten op social media heeft crypto-hardwarefabrikant Bitmain alle Bitcoin Cash (BCH) programmeurs ontslagen die voor het bedrijf werkten. Bitmain zou bezig zijn met een drastische reorganisatie en zou volgens de geruchten mogelijk op het punt staan 50% van al het personeel te ontslaan.

Copernicus

De berichten over de ontslagen circuleren op Chinese social media en werden via Twitter onder de aandacht gebracht door Blockstream’s Chief Strategical Officer Samson Mow. Volgens Mow geven de berichten aan dat Bitmain achter de schermen alle medewerkers van het Copernicus team heeft ontslagen. Copernicus is de naam van het project dat namens Bitmain ontwikkelt aan de Bitcoin Cash GO software. De medewerkers van het project, waaronder sommigen die net waren aangenomen, zouden nog slechts één week mogen aanblijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer ontslagen

Vorige week circuleerden al eerdere geruchten waarin gesproken werd over mogelijke ontslagen bij Bitmain. Volgens Dovey Wan van cryptofonds Primitive gaat er op de Chinese variant van LinkedIn een bericht rond van Bitmain werknemers waarin wordt gesproken over een aankomende ontslagronde. Een ander gerucht spreekt volgens haar over ontslagen van zelfs 50% of meer van het totale personeelsbestand. Bitmain heeft wereldwijd ongeveer 2500 mensen in dienst.

Reactie Bitmain

Hoewel een officiele reactie van Bitmain nog uitblijft rapporteert Dovey Wan dat het nieuws door Bitmain werd bevestigd aan nieuwswebsite 35kr.com. Bitmain zou de ontslagronde aanduiden als een ‘eindejaars personeelsaanpassing’.

Ontslagen in Israël

Bitmain heeft eerder deze maand al een kleine ontslagronde gehad. Daarbij heeft het een onderzoeksafdeling in Israël compleet opgeheven en werden 23 medewerkers ontslagen. Volgens Bitmain waren deze ontslagen nodig vanwege de teleurstellende marktcondities.

Zware tijden

Het zijn zware tijden voor ’s werelds grootste fabrikant van cryptovaluta mininghardware. Hoewel Bitmain jarenlang marktleider is geweest en in 2017 enorme winsten wist te boeken lijkt de cryptowinter van 2018 ook bij deze gigant zijn tol te eisen. Volgens geruchten zou de verkoop van miningapparatuur tot een dieptepunt zijn gedaald en kampt Bitmain met overschotten en schulden bij leveranciers. Daarnaast werden grote verliezen geleden omdat veel van het bedrijfskapitaal in de vorm van cryptovaluta is opgeslagen welke bijna universeel met 90% zijn gedaald. Bitmain is één van de voorstanders van Bitcoin Cash (BCH) en zou volgens berichtgeving over maar liefst 1 miljoen BCH beschikken. Tijdens een recente hashwar tussen Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) investeerde het nog aanzienlijke fondsen om de Bitcoin Cash (BCH) blockchain te verdedigen.

IPO

De tegenslagen konden voor Bitmain niet op een slechter moment komen. Bitmain is namelijk een beursgang van plan op de Hong Kong Stock Exchange (HKEX) en hoopte daar ooit nog $18 miljard dollar voor op te halen. Inmiddels wordt het bedrijf geteisterd door slecht nieuws en kampt behalve met financiële tegenslagen ook met een aantal rechtszaken. Volgens de laatste berichtgeving twijfelt de HKEX nu zelfs over of zij de beursgang van Bitmain en andere cryptobedrijven überhaupt zullen goedkeuren, omdat de crypto industrie nog in de kinderschoenen staat en daarom erg riskant is.

Lees meer over:
Bitcoin CashBitmaincrypto