Solana koers nadert belangrijk punt rond $ 176: Dit zegt technische analyse

1044 totale weergaven
solana koers

De laatste dagen is de Solana koers flink gestegen, net als veel andere cryptocurrencies. Hoewel dit een verdere prijsstijging aangeeft, zijn er mogelijke obstakels voor SOL. Ondanks de grote stijgingen van de Solana koers zien analisten namelijk bearish gegevens.

Solana koers stijgt in waarde

Volgens CoinMarketCap is de prijs van Solana vorige week met meer dan 10% gestegen. De Solana koers handelt nu op $ 159,26 en heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 74 miljard, wat het de vijfde grootste cryptocurrency maakt.

Een bekende crypto analist, Captain Faibik, verwacht dat de Solana koers tijdens deze bull cycle $ 1.000 zal bereiken. Uit analyse van Santiment gegevens blijkt dat de handelsvolumes vorige week toenamen, wat meestal een positief teken is. Maar de gewogen sentimentsscore is gedaald, wat aangeeft dat het bearish sentiment toeneemt.

Een andere analist, Ali, merkte op dat als Solana $ 176 bereikt, bijna $ 2,98 miljard aan short posities wordt geliquideerd. Dit kan leiden tot een korte tot middellange termijn prijsdaling. De Solana koers moet boven dit punt komen om zijn bull rally voort te zetten en misschien $ 1.000 te halen.

Technische indicatoren voor SOL

Uit gegevens blijkt dat de Funding Rate van Solana de laatste dagen sterk is gestegen. Meestal beweegt de prijs zich tegenovergesteld aan de Funding Rate, wat wijst op een mogelijke prijsdaling voordat $ 176 wordt bereikt.

Volgens Coinglass is de Long/Short Ratio van Solana gedaald, wat betekent dat er meer bearish sentiment is en meer short posities worden geopend. Bovendien toont de Fear and Greed Index dat de markt zich in een “extreme greed” fase bevindt, wat vaak voorafgaat aan een prijsdaling.

Een blik op de dagelijkse grafiek van Solana laat zien dat de prijs de bovenkant van de Bollinger Bands heeft bereikt en de Chaikin Money Flow (CMF) een daling vertoont, wat beide wijzen op een mogelijke prijsdaling. De MACD ondersteunt echter nog steeds de bulls.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...