Solana koers op weg naar $180? Dit zijn de technische signalen!

445 totale weergaven
stijging solana koers

De Solana koers laat positieve signalen zien en profiteert van nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen. Na een sterke daling naar $110 vorige week, begon Solana aan een herstel. De koers steeg richting $164, maar botste op weerstandsniveaus van $140 en $150.

Solana koers heeft het lastig door onzekerheden

De onzekerheid in de markt blijft groot, vooral door zorgen over inflatie en hoge rentetarieven. Angst voor een mogelijke recessie in de VS zorgde voor een nieuwe dip, waarbij Solana opnieuw het $140-steunniveau testte. Halverwege de week schommelde de koers rond $144, beïnvloed door de volatiliteit rondom de publicatie van de inflatiecijfers (CPI).

Partnerschap met selecta versterkt solana’s ecosysteem

Solana breidt zijn netwerk verder uit door samenwerkingen die de bruikbaarheid van zijn blockchain vergroten. Onlangs sloot Solana een deal met Selecta, een technologiebedrijf dat nu betalingen in USDC mogelijk maakt voor snacks en drankjes in Frankrijk.

Dit laat zien dat Solana steeds meer wordt geaccepteerd in het dagelijks leven. Volgens CTO en COO van Selecta, Roland Ludwig, “voelden crypto betalingen via Solana voor het eerst echt soepel. De betalingen waren snel en goedkoper voor ons om te verwerken.”

Dankzij deze samenwerking zijn er nu zes slimme koelkasten in Parijs en meer dan 20 andere locaties in Frankrijk waar klanten hun aankopen met USDC via Solana kunnen afrekenen. Dit versterkt het vertrouwen in Solana’s toekomst, omdat het netwerk laat zien dat het geschikt is voor dagelijkse transacties.

Technische analyse: gaat de Solana koers richting $180?

Technische indicatoren suggereren dat de Solana koers mogelijk op weg is naar $180. Een zogenoemde bullish fractal, die ontstaat na een neerwaartse trend, wijst op een mogelijke trendomslag.

Dit patroon bestaat uit een lagere bodem gevolgd door twee hogere bodems, wat een signaal kan zijn voor een opwaartse beweging. Bij een uitbraak boven dit patroon kunnen analisten mikken op een koers van $180, met mogelijk een stijging tot $200 als het momentum aanhoudt.

sol koers analyse tradingview

Op de dagelijkse grafiek vormt zich echter ook een dalend driehoekspatroon. Als dit doorbreekt naar beneden, kan de koers snel dalen. De Relative Strength Index (RSI) zakt bovendien onder de 50, wat extra verkoopdruk kan veroorzaken en de koers richting $130 of zelfs $120 kan sturen.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...