Solana koers op laagste punt in 30 dagen: gaat SOL nog stijgen?

10962 totale weergaven
solana koers

Op vrijdag 14 juni daalde de prijs van Solana naar $139, het laagste punt in 30 dagen. Momenteel is de Solana koers weer iets gestegen tot $144.5 en lijkt een groter herstel in de maak. Een analyse van blockchain data laat belangrijke gegevens zien die een herstel van de SOL koers in de nabije toekomst kunnen aangeven.

Daling van de Solana koers door Amerikaanse rente

Sinds de goedkeuring van de Ethereum ETF in eind mei, is de aandacht van investeerders verschoven van andere Layer-1 projecten zoals Solana (SOL), Avalanche (AVAX) en Cardano (ADA). Ondanks de inspanningen van Solana node validators om de verkoopdruk te verminderen, is de koers van SOL verder gedaald.

Dit komt door de recente beslissing van de Amerikaanse Fed om de rente niet te verlagen, wat de hoop van optimistische investeerders op een renteverlaging in de eerste helft van 2024 heeft verkleind.

Reactie van Solana node validators

Begin juni begonnen Solana node validators meer SOL te staken. Dit deden ze om passief inkomen te verdienen en de verkoopdruk te verminderen. Echter, de recente rente beslissing van de Amerikaanse Fed heeft de kans op een herstel van SOL negatief beïnvloed.

Ondanks dat de Solana koers tijdelijk onder het belangrijke psychologische niveau van $140 is gedaald, wijzen recente trends onder speculatieve traders erop dat het dieptepunt van de markt nabij zou kunnen zijn.

Volgens de Liquidation map van Coinglass is de waarde van SOL longs groter dan die van shorts op verschillende derivatenhandel platforms. Zoals hieronder te zien is, hebben long traders actieve contracten ter waarde van $120 miljoen geplaatst rond de huidige prijzen, in de hoop aanzienlijke winst te maken wanneer de spotprijzen stijgen. sol long vs shorts

Ter vergelijking, de totale waarde van actieve shorts is ongeveer $109 miljoen. Dit verschil van $10 miljoen suggereert dat de bulls zich voorbereiden om de controle over de markt over te nemen.

Korte termijn steun en weerstand voor Solana koers

Op de korte termijn zullen de bulls waarschijnlijk een grote verkoopmuur tegenkomen rond het niveau van $150. De grafiek laat zien dat er voor meer dan $96 miljoen aan actieve short contracten is geplaatst op het niveau van $150,54.

Als de bulls deze weerstand weten te overwinnen, kan een short squeeze de prijs van SOL richting $170 duwen. Aan de andere kant, als de correctiefase langer aanhoudt, kunnen de Solana bulls rekenen op het niveau van $130 als de volgende grote steun.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...