Solana koers tuimelt en verliest belangrijke steun – waarom zakt Solana?

3356 totale weergaven
Solana vs. ADA: Welke crypto zal uitblinken in 2024?

De Solana koers heeft de afgelopen week zware klappen geïncasseerd. SOL zakte met maar liefst 8% gisteren en zag deze week een daling van 18%. Het belangrijke koerslevel rond $ 157 kon niet worden vastgehouden door de kopers, waardoor een groot aantal liquidaties werd veroorzaakt.

De verwachting is dat Solana de koers rond $ 125 zal gaan opzoeken nu de trend is gedraaid richting neerwaarts. Het lijkt erop dat SOL de koersbewegingen van Bitcoin en Ethereum aan het volgen is. Deze crypto coins zagen ook een behoorlijke daling gisteren.

Waarom zakt Solana? De interesse in Solana is sterk afgenomen in de afgelopen 24 uur. Dat laat data van Coinglass zien, waar de Open Interest (OI) een daling zag van 8%.

De daling van Solana heeft gezorgd voor ruim $ 22,44 miljoen aan geliquideerde posities, waarvan de meerderheid long posities waren. Dit bedroeg zo’n $ 16,22 miljoen, daartegenover werd ruim $ 6,22 miljoen aan short posities uitgestopt.

Welke koerslevels zijn belangrijk voor Solana?

Er liggen een aantal belangrijke koerslevels open voor Solana. Rond $ 146 ligt een belangrijk support level en rond $ 162 ligt een belangrijk resistance level.

Als we kijken naar de koers van Solana kunnen we in de onderstaande afbeelding zien dat er een rejection heeft plaatsgevonden rond $ 185, wat aangeeft dat er rond dit koerslevel veel verkopers de markt betreden.

SOL/USD - Bron : TradingView
SOL/USD – Bron : TradingView

Daarnaast zien we dat meerdere keren support is gevonden rond $ 125. Hier betreden kopers de markt en weet de koers van SOL vast te houden. Momenteel wordt Solana verhandeld onder de 50-Day EMA (Exponential Moving Average). Dit zou kunnen betekenen dat op de korte termijn de koers van SOL nog wat verder terug zal dalen.

SOL/USD - Bron : TradingView
SOL/USD – Bron : TradingView

Op korte termijn zijn de koerslevel rond $ 150, $ 145 en $ 125 erg belangrijk. Solana wordt momenteel verhandeld rond $ 150 en zou hier dus wel eens support kunnen vinden. Is dit niet het geval dan kunnen de koersen rond $ 145 en $ 125 opgezocht worden, om vervolgens alsnog ergens vast te houden en kopers de markt zien betreden.

Het lijkt er dus op dat de koers van SOL het meeste leed al heeft ondergaan, maar alsnog een verdere daling kan meemaken. Als SOL support weet te vinden in de komende dagen, dan is een stijging terug richting $ 185 niet uit te sluiten.

Presale projecten gaan viraal en halen miljoenen op tijdens de presale

Het vooruitzicht ziet er niet alleen onzeker uit voor Solana, maar ook voor de rest van de crypto markt. Grote coins zoals Bitcoin en Ethereum verloren binnen een week tijd ruim 10% van hun waarde, waardoor investeerders hun toevlucht zoeken in nieuwe, nog onontdekte crypto coins.

Twee presale projecten die op dit moment actueel zijn en aardig viraal gaan zijn Shiba Shootout en The Meme Games. Tijdens de presales van deze projecten is er al meer dan $ 1 miljoen opgehaald bij vroege investeerders. Dit toont aan dat investeerders potentie zien in de groei van deze presale projecten.

Shiba Shootout – $SHIBASHOOT bereikt mijlpaal van $ 750,000

De $SHIBASHOOT-token heeft de mijlpaal van $ 750,000 weten te bereiken. $SHIBASHOOT wordt verkocht tijdens de presale van Shiba Shootout, een meme coin die geïnspireerd is door Shiba Inu. Shiba Shootout heeft Shiba Inu in een ‘Wilde Westen’ cowboy jasje gestoken en verwacht explosieve rendementen te genereren voor vroege investeerders.

De $SHIBASHOOT-token kan gestaked worden zodat men een jaarlijkse rente van meer dan 1100% kan ontvangen. Momenteel is Shiba Shootout op weg naar zijn volgende mijlpaal, namelijk het bereiken van $ 1,6 miljoen met de presale. Aangezien het presale project aardig in de smaak valt bij menig investeerder, zal dit doel binnen een mum van tijd bereikt worden.

Wil je graag je crypto wallet uitbreiden met een spannende meme coin, wacht dan niet langer en voeg $SHIBASHOOT vandaag nog toe aan je portfolio. Via de officiële website van het project kunnen de tokens aangeschaft worden met ETH, BNB, USDT of creditcard. De koers van $SHIBASHOOT staat momenteel op $ 0,0198.

The Meme Games – $MGMES speelt slim in op de Olympische Spelen

Een ander presale project dat op dit moment aardig viraal gaat, is The Meme Games. Dit presale project is gebaseerd op de Olympische Spelen, dat op dit moment in Parijs georganiseerd wordt.

The Meme Games kent vijf verschillende meme coins die de strijd tegen elkaar opnemen in Olympische sporten. Hieronder vallen Turbo, DogWifHat, Pepe coin, Doge coin en Brett. Vroege investeerders kunnen met hun gekochte tokens een gokje wagen op wie de winnaar zal worden van de epische wedstrijd. Hiermee kunnen extra tokens verdiend worden.

Het bezitten van $MGMES is dus niet alleen lucratief omdat de koers stijgt, maar ook nog eens spannend, aangezien er extra tokens gewonnen kunnen worden. Het is eveneens als bij Shiba Shootout, ook bij The Meme Games mogelijk om tokens te staken. Dit levert een jaarlijkse rente van meer dan 650% op.

Ben je een echte sportfanaat en hou je ook nog eens van meme coins? Dan is The Meme Games het perfecte presale project voor jou. De $MGMES-token kan gekocht worden via de officiële website van The Meme Games met ETH, BNB, USDT en creditcard. Dit kan tegen een koers van $ 0,00915.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...