Kunnen nieuwe liquid staking tokens op de Solana blockchain de SOL koers laten stijgen?

975 totale weergaven
solana koers

De Solana koers zakte de afgelopen week met maar liefst 11% en staat nu op $138. Ondertussen worden nieuwe liquid staking tokens op de Solana blockchain populairder op verschillende beurzen. Kan dit toch nog voor een stijging van de Solana koers zorgen?

Solana koers daalt door staking ontwikkelingen

De Solana blockchain ziet een groeiende interesse in staking, vooral door de introductie van nieuwe liquid staking tokens. Onlangs kondigde ByBit hun nieuwe staking token bbSOL aan. Hiermee kunnen gebruikers SOL tokens staken op ByBit Web3 en in ruil daarvoor bbSOL tokens ontvangen.

Dit biedt stakers de mogelijkheid om beloningen te verdienen zonder hun tokens op te geven, wat voor beide partijen voordelig is.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen zakte de Solana koers onder het 200-daags gemiddelde. Dit roept vragen op of de nieuwe liquid staking tokens zoals bbSOL de markt kunnen stabiliseren

Naast ByBit zijn ook andere grote beurzen zoals Binance en Bitget van plan hun eigen staking tokens, BGSOL en BNSOL, te lanceren. Deze initiatieven zullen naar verwachting meer mensen aansporen om te staken binnen het Solana netwerk, wat de veiligheid en kracht van het ecosysteem kan verbeteren.

De impact van deze lanceringen zal waarschijnlijk geleidelijk zijn, met op langere termijn een grotere invloed op de Solana koers.

Mogelijk herstel van Solana koers?

De daling van de afgelopen week maakt deel uit van een vlagpatroon op de dagelijkse grafiek, wat wijst op een mogelijke tijdelijke consolidatie voordat er weer een stijging komt. Als dit patroon klopt, kan de Solana koers met 30% stijgen naar ongeveer $180 voordat de weerstandslijn doorbroken wordt.

solana koers vlagpatroon

Toch is de Relative Strength Index (RSI) is gezakt naar 40%, wat betekent dat verkopers momenteel de overhand hebben. Als de correctie doorgaat, kan de Solana koers nog eens 10% dalen en het $121 steunniveau opnieuw testen.

Een grote factor in het bepalen van de koers van Solana zal een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve zijn op 18 september.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...