Solana onthult Actions en Blinks om blockchain interacties te vereenvoudigen

3048 totale weergaven

De Solana Foundation heeft “Actions” and “Blinks” onthuld, innovatieve tools die zijn ontworpen om naadloze cryptotransacties mogelijk te maken op websites, sociale mediaplatforms en diverse digitale kanalen.

Introductie van Actions en Blinks

De Solana Foundation kondigde op 25 juni de lancering aan van Actions en Blinks, tools gericht op het integreren van cryptotransacties in het dagelijkse internetgebruik. Deze innovaties vereenvoudigen blockchaininteracties, waardoor gebruikers direct op websites en apps on-chain transacties kunnen uitvoeren.

Blockchain interacties stroomlijnen

Acties stellen gebruikers in staat om on-chain transacties uit te voeren via API’s die Solana’s functionaliteiten integreren in websites, sociale mediaplatforms en zelfs QR-codes.

Hierdoor kunnen gebruikers transacties ondertekenen en verzenden met behulp van native app-knoppen en scanbare QR-codes zonder hun huidige digitale omgeving te verlaten.

Toegankelijkheid uitbreiden met Blinks

Blinks transformeren acties in deelbare links die overal kunnen worden ingesloten waar een URL wordt gedeeld, zoals posts op sociale media, e-mails en chatrooms.

Deze innovatie verandert elke digitale interactie in een potentiële blockchain transactiepoort, waardoor cryptotransacties toegankelijker en mainstream worden.

Early adopters en industriële impact

Verschillende teams, waaronder Cubik, Sanctum, Tensor en Realms, zijn klaar om deze nieuwe tools te testen en te implementeren. Belangrijke platformen en wallets zoals Backpack en Phantom zijn al begonnen met het integreren van Actions en Blinks.

Deze wijdverspreide adoptie wijst op een significante verschuiving naar eenvoudigere blockchaintransacties op verschillende platforms.

Citaten van marktleiders

“Actions en Blinks op Solana maken het mogelijk dat elke website en applicatie op het internet een distributiepunt wordt voor on-chain interacties,” zegt Jon Wong, hoofd ecosysteem engineering bij de Solana Foundation. “Dit bevordert het doel van mainstream adoptie.”

Chris Osborn, oprichter van Dialect Labs, voegt hieraan toe: “Vanuit je social media feed kun je een NFT kopen, een maker tippen, geld ontvangen, stemmen, inzetten, ruilen en nog veel meer.”

Solana’s marktpositie

Solana staat bekend om zijn lagere transactiekosten in vergelijking met andere grote blockchains zoals Bitcoin en Ethereum. In mei bereikte Solana een recordhoogte van 41,7 miljoen actieve adressen en registreerde het meer dan 91 miljoen dollar aan dagelijkse transacties.

De introductie van Actions en Blinks zal Solana’s positie in het blockchain ecosysteem naar verwachting verder versterken.

Toekomstperspectieven

De introductie van Actions en Blinks betekent een grote vooruitgang in de integratie van blockchaintechnologie in het mainstream internetgebruik. Naarmate deze tools aan populariteit winnen, hebben ze het potentieel om de manier waarop gebruikers omgaan met cryptomunten te transformeren, waardoor blockchain-transacties gebruiksvriendelijker en breder geaccepteerd worden.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Lees meer over:
altcoinsDappssolsolanaweb3

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....