Solana verslaat BNB, wordt 4e grootste crypto met 5% pump – wat gaat Solana doen in augustus?

3706 totale weergaven
solana koers

Solana (SOL) haalde gisteren BNB in op CoinMarketCap en is daarmee de vierde grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. De populaire altcoin ervaart sinds donderdagavond een bullish momentum, waardoor SOL sindsdien is gestegen met 11,6%. Veel investeerders vragen zich af: wat gaat Solana doen in augustus?

SOL koers verwachting: wat gaat Solana doen?

De Solana koers is op dit moment $ 186,46, wat een stijging representeert van 5,01% in de afgelopen 24 uur. SOL heeft daarmee een marktkapitalisatie van $ 86,4 miljard.

Solana presteert stukken beter dan de bredere cryptocurrency markt, die slechts met 1,57% is gestegen in de laatste 24 uur.

Dit komt doordat de altcoin veel wordt gebruikt door recentelijke meme coins. Zo heeft Pump.fun, een meme coin generator op Solana, al geholpen met het lanceren van meer dan een miljoen tokens.

Solana koers
Solana koers / Bron: TradingView

De plotse stijging sinds donderdagavond heeft voor een overweldigend bullish momentum gezorgd. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) blijft dit momentum ondersteunen met een positieve waarde.

Aan de andere kant geeft de Relative Strength Index (RSI) aan dat er op korte termijn een correctie aan kan komen. De technische indicator heeft namelijk zijn overgekochte grens van 70 overschreden, wat aangeeft dat de koopdruk significant hoger ligt dan de verkoopdruk.

De laatste lokale piek van afgelopen maandag op de $ 184,55 is al overschreden, wat betekent dat de volgende weerstand ligt bij de $ 190,70. Mocht Solana ook dit niveau overwinnen, dan kan de populaire altcoin verder stijgen naar de $ 202,87, zijn jaarlijkse hoogtepunt.

Algemene crypto sector bullish

Ook de bredere crypto sector is op het moment bullish. De Fear & Greed index geeft bijvoorbeeld een waarde van 63, wat dit bullish momentum verder onderstreept. Daarnaast staat Bitcoin op het moment te worstelen met de weerstand op $ 68k, die het al kort had overwonnen.

Andere cryptomunten zoals Dogecoin en Shiba Inu zijn vandaag ook gestegen. Een groot deel van de populairste meme coins laat vandaag groene cijfers zien. Coins die opereren op de Solana blockchain, zoals Bonk en DogWifHat, profiteren van de plotse stijging van SOL.

Nieuwe meme coins met potentie in bullish omgeving

De cryptocurrency markt wordt overheerst door bullish sentiment, waarvan Solana het meeste profiteert. Een groot deel van de meme coins reageerde ook positief, waarbij Solana meme coins het meeste stegen.

We geven je hieronder twee gloednieuwe meme coins die kunnen profiteren van het bullish sentiment. Deze projecten bevinden zich momenteel in de presale fase, waardoor je tegen lage prijzen tokens kunt kopen.

The Meme Games – Olympische Spelen voor memes

The Meme Games ($MGMES) is een nieuwe cryptomunt die zijn presale heeft gestart in midden juli. Het is volgens veel crypto investeerders de ‘officiële’ coin van de Olympische Spelen. De presale bevat een uniek mechanisme waarmee het dit grote sportevenement koppelt met degen-cultuur.

Investeerders kunnen na hun aankoop namelijk kiezen uit vijf atleten van bekende meme coins, namelijk Dogecoin, Pepe, Brett, Dogwifhat of Turbo. Deze atleten zullen vervolgens deelnemen aan de 169m sprint of andere sportevenementen. Wint jouw gekozen atleet? Dan krijg je een 25% bonus op je aankoop.

The Meme Games presale crypto

Dankzij de minimumaankoop van $ 0 kun je zo vaak als je wilt deelnemen aan deze race. De gamification zorgt ervoor dat het project zich onderscheidt van andere meme tokens en voegt een competitief element toe om extra te verdienen.

Met de Olympische Spelen als het thema spreekt deze meme coin een breed publiek aan, waardoor $MGMES extra aandacht kan krijgen. Dit maakt The Meme Games een van de meest veelbelovende cryptomunten van deze zomer. Mis je kans niet en schaf nu tokens aan voor slechts $ 0,0091 per stuk.

Shiba Shootout – de meme coin van het Wilde Westen

Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) neemt je terug naar het Wilde Westen en heeft een uniek universum opgebouwd. Het project heeft de populaire Shiba Inu meme gepakt en hier zijn eigen twist aan gegeven. Sluit je aan bij Maarschalk Shiba in het dorpje van Shiba Gulch en verdien op verschillende manieren extra tokens.

Verzamel je met andere Shiba Scherpschutters in de saloon voor een potje crypto poker of daag anderen uit in epische standoffs met zijn eigen play-to-earn game. Deze game is nu al verkrijgbaar, hoewel de Web3 app nog in ontwikkeling is. Laat zien wie er de beste scherpschutter is van Shiba Gulch en verdien tokens.

Deel je wildste crypto avonturen tijdens de kampvuurverhalen of waag een gokje in de Lucky Lasso Loterijen en verdien extra $SHIBASHOOT tokens. Met de Cactus Staking kun je een aardig passief inkomen verdienen van 1.236% per jaar, hoewel dit percentage zal dalen naarmate er meer tokens worden gestaked.

Momenteel kun je $SHIBASHOOT tokens kopen in de presale tegen $ 0,0197 per stuk. De prijs zal per week echter toenemen, dus wees er snel bij. Verwijs je vrienden naar de Shiba Shootout presale om extra tokens te verdienen. Wacht niet langer en sluit je aan bij de posse van Maarschalk Shiba.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...