Solana Vs Ethereum: Meme Crypto Hype Pusht Solana Voorbij XRP in Top 10 Cryptomunten, Is ETH Next?

Solana trending crypto

Solana (SOL) heeft het voor elkaar gekregen om XRP te overstijgen in marktkapitalisatie, waardoor SOL momenteel nummer 5 uit de top 10 cryptomunten is. Inmiddels is de Solana koers boven de $80 uitgebroken, wat te danken is aan de meme crypto hype van Bonk op het netwerk van Solana.

Het volgende doelwit is Ethereum, de nummer 2 grootste crypto op basis van marktkapitalisatie, is dit mogelijk voor Solana?

Solana bereikt Nieuwe High en Overstijgt XRP in Marktkapitalisatie

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat de Solana koers inzakte na de instorting van de FTX exchange, een grote aandeelhouder van Solana. Hierdoor was Solana erg goedkoop, waardoor het in het afgelopen jaar met +611% is geklommen om op de $86 te komen.

Hierdoor heeft Solana momenteel een marktkapitalisatie van ruim $36,8 miljard, tegenover die van XRP die op $33,2 miljard ligt. De enorme van groei van Solana is met name te danken aan de komst en de explosie van Bonk, een bekende meme coin op het netwerk van SOL.

?s=20

Op hetzelfde moment, heeft XRP van Ripple moeite om de markt bij te houden, zo is de altcoin in een maand tijd slechts met 0,8% gestegen, terwijl SOL in dezelfde tijd met +52,5% is gestegen.

Ondertussen lijkt de crypto meme hype nog niet voorbij te zijn en zou Solana nog verder kunnen stijgen tijdens en na BONKmas.

Solana Vs Ethereum – Hoeveel kan Solana Waard Worden?

Ethereum is tot vandaag nog steeds de grootste altcoin en de nummer 2 grootste cryptomunt op basis van marktkapitalisatie. Als Solana Ethereum wil inhalen, is er nog veel werk aan de boeg, de grootste altcoin heeft namelijk een marktkapitalisatie van ruim $265 miljard, ongeveer 8 keer zo hoog als die van Solana.

Toch is te zien hoe de groei van Ethereum aan het afzwakken is, terwijl de altcoin nauwelijks support kan krijgen van zijn 30-daagse moving average (geel). In contrast met de consistente groei die Solana meemaakt, zal er vroeg of laat een eind kunnen komen aan de dominantie van Ethereum in de altcoin markt.

Ethereum koers grafiek

De Relative Strength Index (RSI) van Ethereum ligt nu zo goed als neutraal en is de afgelopen tijd redelijk afgekoeld. Dit wijst erop dat de altcoin momentum aan het verliezen is, terwijl het momentum van Solana nog steeds sterk blijft staan.

Afhankelijk van wat er volgend jaar gebeuren, zou Solana in 2024 al Ethereum kunnen flippen in marktkapitalisatie, dit zal echter wel lastig worden als de Ethereum koers stijgt in waarde. Solana heeft een all-time high van iets meer dan $250 en zou eerst deze piek moeten doorbreken om in de buurt te komen van Ethereum.

Kunnen Deze Alternatieven XRP Inhalen in Crypto Hype?

Nu XRP is ingehaald door Solana is de vraag “welke altcoin gaat exploderen en XRP als volgende inhalen?”. Terwijl de XRP koers momenteel erg wankelt, zou het binnenkort mogelijk zijn voor nieuwe cryptomunten om de altcoin te overstijgen.

De volgende altcoins hebben in 2024 potentie om de volgende crypto te worden die net als BONK explodeert in waarde.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

2024 kan voor bitcoin een erg sterk jaar worden, dankzij de verwachte komst van de spot Bitcoin ETF en de volgende Bitcoin halving die in april kan plaatsvinden. Om die reden is het cloud mining platform van Bitcoin Minetrix een interessant crypto project om in de gaten te houden.

De native token van Bitcoin Minetrix, BTCMTX, kan worden gestaked voor unieke beloningen. Naast extra BTCMTX tokens, verdien je mining credits, die je in kunt wisselen voor gratis hash power waarmee je BTC kunt minen via de cloud.

?s=20

Vroege investeerders kunnen BTCMTX tokens kopen in de presale voor $0,0123 per stuk, voordat deze token gelanceerd wordt op exchanges en kan stijgen in waarde. De tijd begint echter te dringen, nu het project al meer dan $5,64 van de $6,25 miljoen heeft opgehaald voordat de presale is uitverkocht.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Sponge is een meme coin die dit jaar explodeerde en met een factor van 100x steeg naar een marktkapitalisatie van $100 miljoen. Het team achter Sponge lanceert nu zijn Sponge V2 token, die potentie heeft om net als Bonk en Sponge (V1) te exploderen in waarde.

Sponge V2 is op een unieke manier te verkrijgen, namelijk als beloning voor het staken van Sponge V1, hoe meer tokens je inzet, hoe meer V2 tokens je verdient. Hoewel Sponge is begonnen als simpele meme coin, is het nu tijd om uit te bloeien tot een ecosysteem, zo staat er al een Play-to-Earn game op de planning voor Sponge.

Je kunt Sponge V2 tokens vrijspelen door Sponge tokens te staken, deze kun je direct kopen via sponge.vip, of tokens gebruiken die je al hebt. Omdat er maar een manier is om Sponge V2 tokens te krijgen, heeft de token potentie om nog harder te exploderen dan de eerste Sponge token.

 

Launchpad XYZ (LPX)

Wie had verwacht dat Bonk zoveel kon exploderen in waarde? Met de nieuwe Launchpad, zou het in de toekomst mogelijk zijn om zulke low-cap pareltjes te vinden.

Met behulp van AI, helpt Launchpad je alles uit je trades te halen en veelbelovende cryptomunten te vinden voordat ze exploderen in waarde. Of je nu een beginnende trader bent of een professional, het platform van Launchpad heeft alle tools die je nodig hebt om een winnaar te worden in Web3.

?s=20

Om te profiteren van alle voordelen dat het platform te bieden heeft en om mee te liften met de populariteit van het project, komt de native LPX token goed van pas. Deze token is nu te koop voor $0,0445 per stuk in de presale, maar zou na lancering veel meer waard kunnen worden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...