Solana vs Ethereum: SOL haalt voor het eerst ETH’s omzet in – wat gaat Solana doen?

5483 totale weergaven
sol

Afgelopen week was het ecosysteem van Solana voor het eerst in staat om meer omzet te draaien dan Ethereum. Een belangrijke mijlpaal voor Solana, die daardoor ook een stukje dichter bij de market cap van Ethereum komt. Wat gaat Solana doen in de aankomende weken?

In de week van 22 juli wist Solana (SOL) een omzet te draaien van maar liefst $ 25 miljoen. Ethereum (ETH) wist in dezelfde week een omzet te draaien van slechts $ 21 miljoen. Dit vormde daardoor de eerste week dat Solana in staat was om meer omzet te draaien dan Ethereum.

sol
Omzet Solana hoger dan Ethereum – Bron: Dan Smith via X

Het is een belangrijke mijlpaal voor Solana, die keer op keer blijft bewijzen een grote concurrent van de nummer 2 crypto van de wereld te zijn.

Omzet Solana groeit, waarom?

De belangrijkste reden achter de groeiende omzet van Solana is de tarieven die worden verdiend aan de trading van meme coins zoals Dogewifhat (WIF) en Bonk (BONK). De meme coin markt ondersteunt een marketcap van boven de $ 50 miljard, en Solana is een van de belangrijkste blockchains voor deze meme coins.

De trading van meme coins is niet de enige reden waarom Solana in staat is meer omzet te draaien dan Ethereum. Een ander belangrijk aspect is het feit dat de staking beloningen op Solana meer dan twee keer zo hoog zijn als op Ethereum, 7% versus 3,3%. Gebruikers kieren er daarom sneller voor om hun vermogen vast te zetten op de Solana blockchain, en deze gebruikers hebben inmiddels al meer dan $ 32 miljoen aan beloningen verdiend.

Invloed van groeiende omzet op Solana koers

Deze positieve ontwikkelingen hebben ook een aanzienlijke invloed gehad op de koers van Solana. Ondanks dat de gehele markt vandaag verliezen leidt, inclusief Solana, is de SOL koers als enige uit de top 10 van de crypto markt in staat geweest om een stijging door te maken over de afgelopen week.

Solana is met 2,44% gestegen over de afgelopen week. Ter vergelijking, de best presterende crypto uit de top 10 na Solana is Bitcoin (BTC), die een daling heeft doorgemaakt van 0,06%.

sol koers
Solana vs Bitcoin koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Als er gekeken wordt naar de technische indicatoren lijkt er ook nog meer dan genoeg ruimte voor verdere stijgingen. Nu de RSI is afgezakt richting neutraal terrein, na de consolidatie van vandaag, bevindt het zich rond de 50 en is er meer dan genoeg ruimte voor aanzienlijke stijgingen.

Het MACD-histogram geeft tegelijkertijd een koopsignaal af met een waarde van 9,88, terwijl de huidige SOL koers nog altijd meer waard is dan al zijn belangrijke EMA’s van zowel de korte als lange termijn.

Dit is een belangrijk teken dat de Solana koers in de nabije toekomst verder kan gaan stijgen. De koers zal eerst een poging moeten doen om weer boven de $ 190 uit te komen. Vanuit daar kan er gekeken worden naar de belangrijke psychologische weerstand van het $ 200 niveau.

Ondanks dat er een reële kans is dat Solana binnenkort verder gaat stijgen, zullen de stijgingen vanwege zijn grote market cap van boven de $ 80 miljard, niet groter uitpakken dan enkele tientallen procenten. En voor vele crypto investeerders zijn dit soort stijgingen niet indrukwekkend.

Veel meme coin investeerders zijn vaak namelijk op zoek naar winsten die oplopen tot in de honderden procenten, en om die reden investeren ze steeds vaker in nieuwe presale tokens, aangezien tokens daar tegen aanzienlijke kortingen zijn te koop.

Omdat het echter lastig kan zijn om het juiste presale project met potentieel te vinden, beschrijven we hieronder een tweetal van de beste presale tokens van dit moment.

The Meme Games (MGMES) – nieuwe crypto game combineert passie van Spelen met hilariteit van een meme coin

Met The Meme Games is er een nieuwe crypto game op de markt verschenen die door velen wordt beschreven als de ‘officiële’ crypto van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Dit komt doordat meme karakters het in deze game tegen elkaar opnemen in games die parallel lopen aan de Olympische Spelen van Parijs.

Gebruikers zijn vervolgens in staat om te wedden op welk meme karakter de gouden medaille gaat vinden. Om mee te doen zullen gebruikers eerst MGMES tokens moeten kopen. Zodra ze dit hebben gedaan, krijgen ze de keuze uit vijf meme karakters: TURBO, WIF, BRETT, PEPE en DOGE. Zodra ze het juiste karakter kiezen zullen ze een 25% bonus ontvangen over hun aankoop.

The Meme Games presale crypto

Naast dat gebruikers via de crypto game een poging kunnen wagen om een mooie bonus te ontvangen kunnen ze dit ook doen via het staking-systeem van dit project. Gebruikers die hun MGMES tokens vastzetten komen op dit moment in aanmerking voor een APY van maar liefst 775%. Het is dan ook geen verrassing dat er inmiddels al meer dan 13 miljoen MGMES tokens zijn vastgezet.

De presale van MGMES heeft inmiddels al bijna $ 300.000 aan vroege investeringen weten op te halen. Tokens kosten op dit moment $ 0,0091 per stuk, maar zullen binnen 2 dagen verder gaan stijgen naar $ 0,00915. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) – nieuwe Play-to-Earn meme coin lanceert volledige gaming wereld

Shiba Shootout is een nieuwe Play-to-Earn meme coin die recentelijk een volledige gaming wereld heeft gelanceerd die zich afspeelt in het Wilde Westen. Gebruikers bevinden zich hier in een oude stad in het Wilde Westen en kunnen op vele verschillende manieren de native SHIBASHOOT token verdienen. Zo kunnen ze het bijvoorbeeld als cowboys tegen elkaar opnemen in een poging om een Shiba Sharpshooter te worden.

Alle games en functies binnen de gaming wereld van Shiba Shootout worden rijkelijk beloond. Voor de beloningen van Shiba Sharpshooters is bijvoorbeeld 5% van de totale token voorraad gereserveerd. Daarnaast kunnen gebruikers ook meedoen aan prijsspellen zoals de Lucky Lasso Lottery. Hierbij zijn grote prijzen te verdienen, en gaat een deel van de prijzenpot ook naar het goede doel.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1817148553271140708%7Ctwgr%5E16592844f25f0a9988550acf4c91de240cabf492%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Furl%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fshibashootout%2Fstatus%2F1817148553271140708

Om het gevoel van een stad te creëren kunnen ‘inwoners’ van Shiba Gulch ook meedenken over belangrijke beslissingen in de Governance Roundups. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook in staat om hun SHIBASHOOT tokens veilig op te slaan in het Cactus Staking systeem. Binnen dit staking-systeem zijn er aantrekkelijke beloningen te verdienen en zien gebruikers hun vermogen groeien aan de hand van een digitale cactus plant.

De presale van Shiba Shootout wist binnen korte tijd al meer dan $ 800.000 op te halen. Gebruikers hebben nu nog echter beperkt de tijd om SHIBASHOOT tokens te kopen tegen de lage prijs van $ 0,0197. Deze prijs zal binnen 4 dagen namelijk verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
solanasolana koers

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...