Solana vs Ethereum: SOL koers herstelt met 35% pump, bereikt ATH tegenover ETH – wat gaat SOL doen?

678 totale weergaven
solana ethereum killer

De crypto markt heeft vandaag een herstel ingezet, maar aan het eind van de middag is dit toch weer iets ingezakt. Een aantal cryptomunten blijft redelijk overeind staan, waaronder de Solana koers. Hoe staat Solana nu tegenover Ethereum?

Ethereum heeft een verlies van meer dan 5% in de afgelopen 24 uur, terwijl Solana zich hersteld heeft met meer dan 3%. Het brengt Solana tot een relatief hoogtepunt in vergelijking met Ethereum. Qua marktwaarde is het nog nooit zo dichtbij gekomen.

Solana vs Ethereum vandaag

Solana begon de rond een koers van $ 147 en schommelt momenteel nog altijd rond deze waarde. Tussendoor is het wel gestegen boven de $ 155, maar in de laatste uren heeft het weer een dipje gehad. Ook Ethereum heeft dit dipje gehad, maar wist ook de rest van de dag nauwelijks te stijgen.

Het zorgt ervoor dat de SOL/ETH koers juist een flinke stijging doorgemaakt heeft. Momenteel staat de waarde van 1 SOL op 0,062 ETH.

solana vs ethereum

Het vorige record van de SOL/ETH koers stond op 0,057 ETH dat dateert van november 2021. Sindsdien maakte de Ethereum koers een goede periode mee, terwijl Solana juist in de problemen kwam door bijvoorbeeld het faillissement van de FTX-exchange.

Afgelopen jaar heeft Solana een belangrijke comeback gemaakt en aanzienlijk hogere stijgingen genoteerd dat terwijl er rondom Ethereum bijvoorbeeld veel positief nieuws was met de komst van de Ethereum ETF’s. In deze fondsen wordt er overigens nog niet veel waarde onttrokken omdat de ETF-investeerders rustig zijn gebleven.

Wat gaat SOL doen?

Momenteel is er nog altijd veel volatiliteit, vandaar ook de dip die in de namiddag plaats heeft gevonden. Daardoor geven de Moving Averages ook grotendeels nog een verkoopsignaal af. Andere technische indicatoren geven meer een neutraal signaal af.

Solana kan de komende dagen wel profiteren van het feit dat het tijdens de crypto crash en de dagen daarop als beste overeind is gebleven van de altcoins met grote marktwaardes. Dit kan net het zetje geven waardoor traders wel vertrouwen houden en het verder kan werken aan het dichten van het gat met Ethereum.

solana koers relative strength index

De Relative Strength Index staat momenteel op 44,05, maar deze is vandaag wel weer flink gestegen. Met een kleine verdere stijging kan ook deze indicator weer een groen signaal afgeven voor het kopen van Solana.

Meme coin markt heeft ook flinke klap gekregen

Naast de bekende cryptomunten met grote marktwaardes hebben ook meme coins een flinke dip gehad vandaag. Deze coins weten ook nog niet te herstellen, met uitzondering van Dogwifhat. Meme coin traders zijn een stuk voorzichtiger zodra de onzekerheid in de markt toeneemt, gezien dit de investeringen zijn die veel traders vaak als eerste verkopen.

Een deel van deze traders verplaatsen hun meme coin investeringen dan ook naar nieuwere coins, die nog niet op exchanges verschenen zijn. Hieronder vind je twee van deze voorbeelden van coins die nog in een presale fase zitten.

Base Dawgz – spring gemakkelijk van Solana chain naar Ethereum

Het Base Dawgz project is ontwikkeld op de Layer-2 blockchain van Coinbase, maar is ook beschikbaar op andere grote blockchains als Solana, Ethereum, Avalanche en Binance. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt kiezen via welke blockchain je de tokens wilt kopen.

Zodra de tokens ook uitgebracht worden bij exchanges kunnen traders gemakkelijk hun tokens overzetten van de ene naar de andere blockchain, bijvoorbeeld van Ethereum naar Solana. Vervolgens zijn de tokens op die chain verder te verhandelen, ideaal voor traders die veel gebruikmaken van decentrale exchanges.

Base Dawgz presale

De $DAWGZ tokens kennen nu nog een vaste prijs in de presale fase, hoewel deze prijs wel eens in de zoveel dagen verhoogd wordt. Pas zodra de presale afgelopen is, zullen de tokens gelist worden bij exchanges en kunnen traders de tokens claimen en verder verhandelen.

 

 

Playdoge – je nieuwe huisdier in de crypto markt

Met PlayDoge wordt de nostalgie van de jaren 90 nieuw leven ingeblazen. Het lijkt op het bekende Tamagotchi-spel, maar biedt dit via crypto technologie allerlei nieuwe functies. Je voedt zelf een PlayDoge op om deze te kunnen gebruiken in verschillende Play-to-Earn games.

Deze games worden binnenkort alvast uitgebracht zodat je de PlayDoge app kunt downloaden en kan beginnen met het verdienen van $PLAY tokens. Deze kun je ook alvast in de presale kopen, waar je momenteel $ 0,00527 betaalt per token.

De gekochte of verdiende tokens kun je ook vastzetten in een staking pool waarbij de jaarlijkse rente momenteel geschat wordt op 78%. Je ontvangt deze beloning dagelijks zodat je direct je voortgang kan zien.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Ethereum koerssolana

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...