Spectra Chain lanceert baanbrekende Layer 2-oplossing

Layer 2 network

Spectra Chain onthulde onlangs hun innovatieve Layer 2-oplossing die het Bitcoin-ecosysteem moet verbeteren. Het project heeft een marktkapitalisatie van $35m bereikt en wint aan tractie in de aanloop naar de lancering van het testnet op 12 april. Ontdek alvast hoe Spectra Chain belooft de interoperabiliteit in het BRC-20 ecosysteem te verbeteren.

Marktbeweging en betekenis

Drie dagen na de introductie van hun token, $SPCT, wist Spectra Chain aanzienlijke belangstelling te wekken. Bij lancering bereikte de marktkapitalisatie $25 miljoen. Na een terugval tot $10 miljoen heeft de marktkapitalisatie zich hersteld tot een recordhoogte van $35 miljoen. Met een indrukwekkend handelsvolume van 6,8 miljoen dollar in de laatste 24 uur, groeit de populariteit van Spectra Chain op sociale media.

Verbeteringen voor het BRC-20 token ecosysteem

Spectra’s toepassing van ZK Rollup-technologie en EVM-compatibiliteit heeft de ondersteuning en vroege groei versterkt. De Layer 2-oplossing introduceert drie belangrijke verbeteringen aan het BRC-20 ecosysteem: lagere transactiekosten, grotere schaalbaarheid en de mogelijkheid om complexe smart contracts te creëren. Spectra pakt de hoge transactiekosten en netwerkcongestie aan door de identiteit en functionaliteit van BRC-20 tokens te verbeteren via het Ordinals protocol dat efficiëntere en goedkopere transacties mogelijk maakt.

Spectra Chain biedt gebruikers een vereenvoudigde ervaring in activa migratie en snellere, goedkopere transacties, terwijl het ontwikkelaars robuuste ondersteuning en flexibel programmeren biedt met Solidity en Vyper voor dApps en smart contractinnovatie.

BRC-20 Brug – Interoperabiliteit verbeteren

De BRC-20 Bridge dient als een centraal element van de interoperabiliteit van Spectra Chain en maakt een vlotte overdracht van activa tussen Bitcoin en Spectra Chain mogelijk. Deze bridge is een belangrijke stap in de richting van een meer samenhangend en veelzijdig BRC-20 ecosysteem.

Kenmerken van de BRC-20 Brug:

  • Verbeterde liquiditeit door de bijdrage van liquiditeit van het SPCT-token en andere activa binnen het ecosysteem.
  • Overbrugging (bridging) zonder kosten, die de hoge transactiekosten binnen het Bitcoin-netwerk minimaliseert
  • Een gebruiksvriendelijke ervaring vereenvoudigt de complexiteit van ketenoverschrijdende overdrachten, waardoor het voor alle gebruikers gemakkelijk is.

Roadmap de toekomst van Spectra Chain

Het team achter Spectra Chain heeft een roadmap ontwikkeld met de focus op technologische ontwikkeling en gemeenschapsopbouw. De stappen omvatten de creatie van het ecosysteem, lancering van het mainnet, uitbreiding van DeFi, en groei van de gemeenschap. Verder is het team voornemens de voordelen van Ethereum’s gasmodel te incorporeren binnen het Bitcoin-ecosysteem, met als doel een nieuwe standaard in blockchain-interoperabiliteit en efficiëntie te vestigen.

Houd Spectra Chain in de gaten voor meer ontwikkelingen!

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....