Sponge token – Volgende 100x Meme Coin in 2024? Solana-Based BONK daalt 50% – Trending Crypto Dipt Nu Justin Sun Nieuwe Crypto Meme Coin Aan Wallet Toevoegt

Bonk meme coin

De koersen van meme crypto kunnen enorm stijgen, maar kennen ook diepe dalen. Deze maand kende met name BONK een onrustig koersverloop, waar de token even alle logica opzij zette en sommige investeerders een winst van 1000x wist te bezorgen. En passant profiteerde ook de blockchain van BONK, Solana, mee van de enorme stijging van de token.

Zoals bij alle meme crypto gaat het echter net zolang goed, totdat het fout gaat: nu Bonk alweer met meer dan de helft in waarde gezakt is, staat een volgende token al te trappelen om de nieuwe koning onder de meme coins te worden: de vernieuwde Sponge token.

De opkomst en ondergang van BONK

BONK is een meme crypto op de blockchain van Solana, die in februari 2023 gelanceerd werd. Aan het eind van diezelfde maand (27 februari) wist de token de eerste significante stijging neer te zetten, door van $0,0000007801 omhoog te springen naar $0,0000052090, een groei van 7 keer de waarde. Veel investeerders trokken hun winst uit de token en binnen een mum van tijd zat deze rond de $0,0000004 – minder dan de waarde voor deze pump. Lange tijd leek dat het lot van deze token te blijven, echter kwam daar halverwege november verandering in.

Halverwege die maand steeg de BONK token, onder meer populair geworden wegens crypto airdrops, naar een waarde van rond de $0,0000045. Deze groei bleef niet onopgemerkt bij investeerders, die massaal in wilden stappen bij de groeiende token. Toen de storm weer wat leek te gaan liggen, kwam het nieuws naar buiten dat Bonk op enkele grote exchanges geplaatst zou worden. Onder meer Coinbase maakte in december bekend de crypto op te nemen in haar assortiment. Dit veroorzaakte een nieuwe rally, nog vele malen groter dan de eerdere stijgingen. Op het hoogtepunt werd een waarde van $0,0000349804 gehaald.

bonk koers 27-12
De groei en krimp van Bonk in beeld. Bron: Tradingview

De enorme stijging in waarde zorgde ervoor dat veel investeerders de keuze maakten hun winst te pakken en de token te verkopen. Omdat BONK (zoals veel andere meme crypto) eigenlijk nauwelijks onderliggende waarde of functionaliteit heeft, zijn er weinig echte vangnetten om die klap op te vangen. Momenteel staat BONK op $0.00001576: een achteruitgang van meer dan 50% ten opzichte van de hoogste waarde die op 15 december gehaald werd.

In zekere zin valt de ‘rise and fall’ van BONK te vergelijken met die van een andere grote dog meme coin, Shiba Inu. Ook deze token kende een explosieve entree op de cryptomarkt, maar kon de koers niet vasthouden. Deze token bevindt zich nu 87.79% lager dan tijdens het behalen van de piek van die rally. Uiteraard zouden traders ervoor kunnen kiezen om BONK te kopen nu de prijs weer een heel stuk lager is, maar er moet wel genoteerd worden dat er geen enkele garantie is dat deze ooit nog zal gaan stijgen.

Solana lachende derde

Waar de groei van BONK waarschijnlijk slechts een kleine crypto hype zal blijken te zijn, daar zijn de effecten voor Solana wel spectaculair. Omdat de BONK token op de blockchain van Solana geplaatst is, steeg de koers van SOL de afgelopen maand ook flink. Momenteel staat de token op $112,71, een stijging van 53,77% ten opzichte van vorige week. Over de afgelopen zes maanden gezien is de chain zelfs met 523% in waarde gegroeid.

De groei van BONK zorgde onder meer voor een run op de Solana SAGA. Deze mobiele telefoon met gratis crypto lag enkele weken geleden nog met een fikse korting in de schappen, maar werd plotseling zeer populair toen bleek dat je bij de aanoop gratis BONK tokens zou krijgen: sterker nog, op de telefoons waren zoveel BONK token geplaatst dat deze meer waard waren dan de aanschafprijs van de telefoon! Solana SAGA’s zijn momenteel stijf uitverkocht, alhoewel op eBay nog wel enkele telefoons aangeboden worden voor exorbitante prijzen.

sol koers 27-12
De groei van BONK heeft (blijvende) positieve effecten op de SOL koers. Bron: Tradingview

Op 24 december behaalde Solana een belangrijke mijlpaal: de token haalde BNB (Binance Coin) in, en is nu na Bitcoin, Ethereum en stablecoin Tether de grootste qua market cap. Deze staat nu op $48 miljard. Een hogere plek op de ranglijst brengt de nodige voordelen met zich mee: zo hebben meer investeerders vertrouwen in een token wanneer deze hoger staat, en is er meer interesse van zowel traders als app ontwikkelaars.

Succes hebben trekt succes aan: het is daarom goed mogelijk dat mede dankzij de verwachte bull run in 2024 Solana nog enorm in waarde kan stijgen. In het verleden heeft de token meermaals het label ‘Ethereum Killer’ opgeprikt gekregen. Zal dit dan toch ooit de waarheid worden?

Justin Sun: Inzetten op een Meme Coin

Als de groei van BONK in de afgelopen dagen iets bewezen heeft, dan zijn het wel twee dingen: na een grote groei van Bitcoin en andere ‘serieuze’ altcoins volgt een meme crypto seizoen, en meme coins hebben nog steeds de potentie om investeerders enorme winsten te bezorgen. Bovendien kan de groei van meme crypto zeer positieve gevolgen hebben voor een chain, waardoor het ook voor blockchain ontwikkelaars interessant blijft deze tokens te ondersteunen.

justin sun sponge
Justin Sun is een Sponge whale

Justin Sun, oprichter van de Poloniex Exchange en de Tron blockchain begrijpt dat als geen ander. Dat is ook één van de redenen waarom hij zijn interesse voor deze bijzondere vorm van crypto niet onder stoelen of banken steekt. Zo staat hij bekend als enthousiast investeerder in meme crypto, en bezit hij onder meer een flinke hoeveelheid $SPONGE tokens. Ook andere bekende en succesvolle investeerders, zoals bijvoorbeeld Michael Wrubel, bezitten deze token.

Hoewel deze token al eens een enorme pump (x100) heeft meegemaakt, zijn de verwachtingen rondom $SPONGE wederom hooggespannen. Veel traders en investeerders denken dat deze token weleens een geweldige stijging neer kan zetten bij de volgende Meme Coin hype. De launch van een tweede versie moet daarvoor zorgen. Waarom zijn de perspectieven voor $SPONGEV2 zo positief?

Sponge V2 – Een Nieuwe Kans op x100?

Van Wrubel en Sun wordt verwacht dat zij, net als veel andere investeerders al hebben gedaan, de stap gaan maken van de originele Sponge naar SpongeV2. Het team achter de token zet momenteel namelijk in op een relaunch, waarbij de oude token vervangen wordt door de nieuwe. Daarmee kan de oude Sponge token nog eens listen, en ditmaal tegen betere voorwaarden dan de vorige keer.

https://twitter.com/spongeoneth/status/1736710430888739065

Anders dan bij de originele launch van Sponge (die x100) ging, beschikt de token nu al over een community van meer dan 13.000 tokenhouders (waaronder enkele bekende namen, zoals Justin Sun en Michael Wrubel). Bovendien kent de token een hogere market cap, en ook een significant hoger marketingbudget. Daarnaast zij nu grotere exchanges geïnteresseerd in een listing van $SPONGE dan een jaar geleden. Naast deze voordelen die groei mogelijk moeten maken, beschikt Sponge V2 ook nog eens over een P2E racing game, geheel in de stijl van SpongeBob.

De nieuwe Sponge is volgens het team zelf ‘bigger and better’ dan de originele Sponge. Dat, terwijl Spong V1 de harten van investeerders al behoorlijk wist te veroveren met een gigantische pump. Van een market cap van $1 miljoen steeg de token naar $100 miljoen, wat ervoor zorgde dat sommige investeerders x100 winst uit de token halen. Investeren in Sponge V2 nu een betere versie wacht op de exchange listing, kan dan ook zeer verstandig zijn. Ook met het oog op de naderende meme coin hype.

De enige manier om aan Sponge V2 tokens te komen, is door Sponge tokens te staken. Dit kan snel en gemakkelijk via de officiële website van het project. Als staker van V1 tokens krijg je bovendien een mooie APY uitgekeerd.

Heb je vorig jaar $SPONGE gemist, dan kan deze hernieuwde uitgave gezien worden als een herkansing. De groei van BONK bewijst dat ook $SPONGE de potentie heeft om nogmaals een enorme groei neer te zetten. Waarschijnlijk zullen ook Justin Sun en Michael Wrubel het daarmee eens zijn.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 

Lees meer over:
bonksolanasponge v2

  By Tristan Fleerkate

  Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek hardloper, die meerdere marathons per jaar aflegt.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  NFT Nieuws
  Explosieve Groei: NFT Markt Doorbreekt $400 Miljoen in Één Week

  Recente gegevens van Cryptoslam.io laten zien dat de markt voor niet vervangbare tokens (NFT's) aanzienlijk...

  Ethereum koers Nieuws
  Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

  De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond...

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Lees meer