Techbedrijf Square koopt 4.709 Bitcoin met 1% van totale vermogen

Square heeft voor $50 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht. De 4.709 zijn zo’n 1% van het totale vermogen van het bedrijf. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De stap van het bedrijf is een logische. Aan het roer staat namelijk Jack Dorsey, naast CEO van Twitter en Square is hij ook een fervent bitcoiner.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een voorbeeld van de overtuigingen van Dorsey:“Bitcoin beste kandidaat voor reservemunt van het internet.”

Overtuiging van Square

Naast de persoonlijke overtuigingen van hun directeur is Square zelf als bedrijf ook al druk in de weer met bitcoin. Via hun Cash App verkocht het bedrijf al voor honderden miljoenen dollars aan BTC.

En nu is het tijd voor de volgende stap: Square ziet in bitcoin als instrument die mensen in staat stelt om economisch meer vrijheden te hebben. Het is een manier om wereldwijd mee te doen aan een geldsysteem.

Bitcoin

Square CFO Amrita Ahuja: ”Wij denken dat bitcoin de potentie heeft om dé allesomvattende valuta van de toekomst te zijn.” In hun persbericht geeft Square aan dat zij als bedrijf graag deze nieuwe wereld willen bedienen.

Een onderdeel van het bedrijf is Square Crypto. Deze aparte afdeling richt zich volledig op het financieren van development van het bitcoin protocol. Bitcoin developers komen in aanmerking voor een donatie of zelfs een jaarloon als zij bouwen aan het open protocol.

Jack Dorsey wil met een alliantie van bedrijf patenten rondom Bitcoin open source houden.

Kortom: het bedrijf heeft een zakelijk belang bij bitcoin met hun Cash App. En zij dragen daar op verschillende manieren aan bij.

Square heeft nu echter nog een extra reden om op bitcoin in te zetten: een deel van hun vermogen staat in bitcoin.

?s=20

Bitcoin als spaarpot

Square is niet het enige grote Amerikaanse bedrijf dat recentelijk een deel van hun reserves omzette in BTC. MicroStrategy ging recentelijk zelfs nog een stap verder: een groot gedeelte van het spaargeld van dit bedrijf zit inmiddels in bitcoin. Het bedrijf heeft minstens 38.250 Bitcoin in kas.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...