Tether en andere stablecoins goed voor $20 miljard aan marktwaarde

Stablecoins zijn inmiddels een belangrijke tool om in bitcoin (BTC) te handelen. Niet voor niets groeit de vraag naar deze plaatsvervangers van traditionele valuta gestaag door. Op dit moment is er meer dan $20 miljard aan stablecoins in omloop. Dat meldt The Block.

Tether

Er is één grote drijvende kracht achter de opkomst van stablecoins: Tether (USDT). Tether heeft 79% van de markt in handen. Aan het begin van 2020 was er nog slechts $5 miljard aan stablecoins in omloop, dat ligt op het moment van schrijven boven $20,2 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stablecoins zijn een goedkopere manier van dollars versturen en gebruiken dan via traditionele wegen als een bank. Ook zijn de wachttijden veel minder lang. Het opnemen van een bedrag in Tether gaat via beurzen vaak een stuk sneller dan datzelfde bedrag opnemen via de beurs maar naar een bankrekening.

Ook kun je dollar of euro transacties doen zonder daar een bank voor te gebruiken. Dat kan nuttig zijn.

Groei in vraag

De grootste vraag naar stablecoins komt uit de derivaten- en DeFi-markt. Binnen de derivatenwereld is ook de vraag naar USDT veruit het hoogste. Veel derivatenbeurzen vragen een onderpand in de vorm van Tether. Een uitzondering daarop is BitMEX, zij vragen je bitcoin als onderpand voor je avonturen op hun platform.

Paolo Ardoino van Bitfinex, dochteronderneming van Tether, ziet vooral derivatenbeurzen als drijvende kracht achter de vraag naar stablecoins.

Jeremy Allaire, CEO van Circle, legt uit waar de groei vandaan komt: “Wanneer markten groeien en intens zijn, dan wordt er meer kapitaal in gestoken.” USDC, de stablecoin uit de koker van onder andere Circle, profiteert daar vervolgens van.

Allaire vervolgt: “Als USDC eenmaal in omloop is willen mensen het graag vasthouden in plaats van terug te keren naar het oude systeem.” Wanneer de markten dalen is er ook vraag naar stablecoins, want mensen proberen dan te vluchten naar assets die ze vertrouwen.

Daar hoort de dollar, en ook tokens die doen alsof ze een dollar zijn, nog altijd bij.

Miljarden

Tether verwerkte al voor in totaal $600 miljard aan transacties. Dat zijn allemaal geldtransacties die niets meer met een bank te maken hadden, die werden via verschillende netwerken verstuurd en gesetteld.

Lees meer over:
stablecointether

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...