Grootste stablecoin in Bitcoin industrie groeit door: $19 miljard Tether in omloop

In de wereld van stablecoins is Tether (USDT) nog altijd koning. Tether en stablecoins als geheel zijn plaatsvervangers van de dollar of andere fiat valuta. Er is nu voor zo’n $19 miljard aan Tether in omloop.

Stablecoins en bitcoin

Stablecoins zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem rondom bitcoin. Handelaren, miners en andere partijen gebruiken Tether onder andere om mee te handelen en geld te sturen zonder dat er een bank tussen komt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat kan met bitcoin (BTC) ook, maar USDT probeert de prijs van 1 dollar zo goed mogelijk te volgen en is goedkoper om te verzenden.

Populair

In onderstaande afbeelding zie je de handelsvolumes van USDT en BTC. Volgens CoinMarketCap werd Tether gebruikt bij $100 miljard (!) aan handel. Bitcoin zit iets over de helft van dat bedrag. Een groot verschil dus.

Tether is een manier om te hedgen, je kunt gemakkelijk even naar ‘de dollar’ terug wanneer je posities op de markt onhoudbaar worden.

Tether handel volgens CoinMarketCap

Grootste stablecoin in Bitcoin industrie groeit door: $19 miljard Tether in omloop

Bitcoin prijs

De bitcoin koers daalde recentelijk met enkele duizenden dollars van een $19.500 naar prijzen onder en rond $17.000. Dat lijkt Tether echter weinig te deren, daar blijft de printer gewoon draaien.

Volgens de website van Tether zijn er nu $19,1 miljard Tethers in omloop. De bedoeling is dat elke USDT ook gedekt wordt door een echte dollar. Of dat ook het geval is blijft onduidelijk. In een rechtszaak heeft een advocaat van het bedrijf wel eens aangegeven dat het op dat moment niet het geval was.

Sinds 31 augustus van dit jaar is de marktkapitalisatie van Tether van $10 miljard naar $19 miljard gestegen. In zeer korte tijd zijn er dus flink wat plaatsvervangende dollars bijgedrukt. De interesse in de markt groeit en er is behoefte aan meer liquiditeit.

Tether groei (blauwe lijn) volgens CoinMarketCap

Stablecoins

Tether is veruit de grootste stablecoin van dit moment. En met de huidige gang van zaken blijft dat nog wel even zo. Bijna elke grote internationale beurs heeft te maken met USDT. Het vorm eigenlijk altijd het populairste handelspaar samen met bitcoin.

Op nummer twee, en op gepaste afstand, staat USD Coin. Dat is de stablecoin van de beurs Coinbase. Ter vergelijking: daarvan is er nu zo’n $2,9 miljard in omloop. Een groot verschil met de $19 miljard van USDT.

Stablecoins en hun marktkapitsalite volgens

Grootste stablecoin in Bitcoin industrie groeit door: $19 miljard Tether in omloop

De bitcoin prijs in euro’s:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...