Starknet onthult stakingplannen op EthCC, Mainnet-lancering in Q4

1894 totale weergaven

Starknet, een Layer-2 netwerk op Ethereum, is van plan om staking te introduceren via een nieuw protocol dat wordt gelanceerd op het testnet voordat het in Q4 2024 het mainnet bereikt.

Starknet staking aankondiging

Eli Ben-Sasson, CEO van StarkWare, onthulde tijdens de Ethereum Community Conference (EthCC) op 10 juli dat Starknet eind 2024 staking zal introduceren.

Deze ontwikkeling volgt op de indiening van een Starknet Improvement Proposal (SNIP), dat, als het wordt goedgekeurd door de gemeenschap, ervoor zal zorgen dat staking binnenkort live gaat op het testnet, gevolgd door een lancering op het hoofdnet in het vierde kwartaal.

Deelname aan staking en beloningen

Een GitHub repository voor de staking functie zal beschikbaar zijn tijdens het ontwikkelingsproces. Volgens Ben-Sasson stelt staking Starknet tokenholders in staat om deel te nemen aan de kernactiviteiten van een gedecentraliseerd netwerk.

Na verloop van tijd zullen stakers meer verantwoordelijkheden op zich nemen, met beloningen die aan deze taken gekoppeld zijn. Zodra een Proof-of-Stake (PoS) protocol volledig is geïmplementeerd, zullen stakers belangrijke operators van Starknet worden.

De SNIP stelt gebruikers in staat om stakers te worden door het minimale inlegbedrag vast te houden of te delegeren aan een bestaande staker. Deelnemers die staken kunnen beloningen verwachten die evenredig zijn met hun gestoken bedrag.

Gefaseerde uitrol

Starknet inzet zal gefaseerd worden geïntroduceerd. In eerste instantie moeten stakers verbinding maken met Starknet, communiceren met stakingcontracten en protocolregels volgen. Ze zullen ook volledige nodes moeten draaien ter voorbereiding op validatieactiviteiten.

Het StarkWare-team, de Starknet Foundation en de gemeenschap zullen gegevens over stakingen op de keten analyseren om de parameters voor toekomstige updates te verfijnen.

In latere stadia zullen stakers realtime attesten moeten afgeven en bewijs- en sequencingactiviteiten moeten uitvoeren om het netwerk te beveiligen. Uiteindelijk krijgen zij ook stemrecht om het netwerkbestuur te beïnvloeden.

Vooruitzichten voor de toekomst

De Starknet Foundation is van plan om 20 miljoen Starknet (STRK) tokens te verdelen onder geavanceerde projecten op het netwerk. Dit is onderdeel van het Catalyst programma dat de ontwikkeling van Starknet moet versnellen.

Diego Oliva, CEO van de Starknet Foundation, merkte op dat er voor deze verdeling verschillende criteria in overweging zijn genomen.

Met de introductie van staking zet Starknet haar reis naar volledige decentralisatie voort en biedt nieuwe mogelijkheden voor gebruikers en ontwikkelaars om actief deel te nemen aan de groei en het bestuur van het netwerk.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....